Xiaomi Funsnap Idol je nový chytrý dron využívající AI

Xiaomi Funsnap Idol je nový chytrý dron využívající AI
2018-08-03T09:15:18+02:00
• 2. 8. 2018
2

Xiaomi ve spolupráci s Funsnapem představili chytrý dron, který může být ovládán pomocí gest, která se dron naučí od svého uživatele díky použití umělé inteligence. Cena dronu začíná na necelých 4 000 Kč bez příslušenství.

Kompaktnost je základ, na úkor jiných parametrů

Xiaomi AI dron je velice kompaktní zařízení, které se překládá na polovinu. Díky tomu se vleze do poměrně malého pouzdra a váží pouze 360 g. Funsnap Xiaomi dron je kvadrokoptéra, jejíž vrtule jsou chráněné plastem, tedy můžete dron chytit do rukou. AI dron se ovládá pomocí telefonu, který se propojí s Wi-Fi, kterou si vytvoří dron samotný. Vzdálenostně se dron může vzdálit od telefonu 50 m, a překročení dané vzdálenosti se dron sám kvůli bezpečnosti vyhýbá, tedy ho neztratíte z dosahu.

Xiaomi Funsnap dron, který je též možné nalézt pod názvem Youpin HD dron, má možnost natáčet video v HD kvalitě, což je poměrně nízká kvalita, což je možná důsledek nižší ceny a menší a kompaktnější konstrukce dronu. Xiaomi AI dron se dá též ovládat pomocí dálkového ovladače, za ten si však musíte připlatit. Xiaomi AI dron je následně možné ovládat gesty, která jsou předem určená, dron se však naučí od svého majitele, jak daná gesta v jeho provedení vypadají a pochopí je rovnou po několikerém zopakování.

Xiaomi Funsap Idol dron

Baterie dronu má kapacitu 1 800 mAh a vydrží 10 minut letu. K dronu je možné zakoupit i náhradní baterie, tedy stačí přistát, vyměnit baterii a letět dále. Nabíjení trvá skoro jednu hodinu. Dron má tzv. follow mód, který následuje daný objekt, třeba běžce při běhu. Navíc má ochranné módy, které umožní bezpečný návrat dronu, když nad ním ztratíte kontrolu, tak se navrátí na místo startu, nebo při nízké baterii se též bezpečně navrátí k přistání.

Xiaomi Funsap Idol dron

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Gabriela Sladká

3. 8. 2018, 5:57

Proboha je to FUNSNAP a ne Funsap. Chjo…

Karel Čapka

VIP 3. 8. 2018, 9:18

Opraveno, děkujeme.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat