Leagoo S10 se představí se čtečkou v displeji, AI procesorem a bezdrátovým nabíjením aktualizováno

Leagoo S10 se představí se čtečkou v displeji, AI procesorem a bezdrátovým nabíjením [aktualizováno]
2018-08-03T08:20:02+02:00
• 2. 8. 2018
2

Aktualizováno 2. srpna

Leagoo oznámilo specifikace nadcházejícího telefonu Leagoo S10, který bude mít AI procesor od MeidaTeku. Leagoo S10 nabídne 6,21″ AMLOED displej s poměrem stran 19:9 s rozlišení FHD+. Displej též bude mít notch. Procesor bude od MediaTeku Helio P60, který pracuje s AI, zlepšuje tak například kvalitu fotografií či lépe rozpoznává obličej. Operační paměť získá 6 GB a interní 64 GB. Zadní kamera bude duální s fotoaparáty od Sony, avšak není známá přesná hodnota mega pixelů, buď 20 a 5 MPx, nebo 16 a 8 MPx. Cena Leagoo S10 bude pod 300 americkými dolary, což je v přepočtu pod 6 600 Kč.

Leagoo S10

Původní článek 18. července

Leagoo je znám svými výrobky, které jsou kopiemi dalších značek. O tom již svědčí například název nadcházejícího modelu, který si od Samsungu vzal název S10. Leagoo je na druhou stranu poměrně rychlý výrobce, co se týče okopírování parametrů od konkurence. Již nyní přichází s telefonem, který má čtečku otisku prstů zabudovanou v displeji.

AI procesor, čtečka v displeji a prý lidová cena

Leagoo S10 bude dle aktuálních informací disponovat čtečkou otisků prstů, skoro bezrámečkovým displejem (90, 3 % pokrytí přední plochy displejem), duální kamerou na zadní straně, procesorem s AI, notchem, rychlonabíjením s 18 W, bezdrátovým nabíjením s 10 W, USB-C portem, AMOLED FHD+ displej s úhlopříčkou 6,21″ a poměrem stran 19:9. Ostatní údaje zatím nejsou známé, nebo o nich společnost Leagoo mlčí a zveřejnila několik různých variant, které se mohou v novém Leagoo S10 objevit. Leagoo na svém webu „spekuluje“, zda procesor bude od Qualcommu, nebo od MediaTeku. Jelikož firma drží ceny dole, nemůže si dovolit sáhnout po jiném výrobci než po MediaTeku. A MediaTek má zatím jeden AI procesor Helio P60.

Leagoo též uměle spekuluje o velikosti RAM a interního úložiště u modelu Leagoo S10. Z dat, která uvedli, můžeme odvodit, že velikost operační paměti neklesne pod 6 GB a interní paměť pod 64 GB. Novinka, kterou Leagoo prohlašuje za svoji letošní vlajkovou loď, bude mít pravděpodobně i NFC. Telefon bude pravděpodobně vybaven systémem Android 8.1 s vlastní nástavbou od Leagoo. Cena nebyla doposud stanovena, ale neklesne pod 300 amerických dolarů, což v přepočtu dělá 6 600 Kč. Do předprodeje se Leagoo S10 dostane v polovině října letošního roku. Dopředu ho bude možné zakoupit/podpořit přes Indiegogo.

Leagoo S10

Zdroje: indiegogo.com, leagoo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Hej
tak je to o telefonu Legoo S10, nebo Lenovo S10 ?
A to si od Samsungu vzal název S10 :-)

Karel Čapka

VIP 3. 8. 2018, 8:40

Omlouváme se za chybu. A bere si název od Samsungu, jak říkáte. :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat