Google Coach bude digitální asistent zaměřený na zdraví

Google Coach bude digitální asistent zaměřený na zdraví
2018-08-16T12:01:11+02:00
• 16. 8. 2018
1

Umělá inteligence je na neustálém vzestupu a společně s ní se čím dál větší popularitě těší i digitální asistenti, které známe ze smartphonů či chytrých domácích zařízení. Google nyní chystá chytrého asistenta zaměřeného jen a pouze na zdraví, životosprávu a dostatečný pohyb. Jmenuje se Google Coach (interně také Project Wooden) a už teď je poměrně známo, jak přesně by měl fungovat.

Google Coach bude váš osobní trenér

Na rozdíl o Google Assistant, který je univerzálním pomocníkem pro všechno možné, se bude Google Coach zaměřovat pouze na životosprávu. Nepůjde přitom jen o obyčejného pomocníka pro sledování konkrétních sportovních aktivit. Google Coach bude neustále usilovat o to, abyste byli aktivní, žili zdravě, dobře se stravovali a podobně. K tomu přitom využije data, která už o uživatelích má Google k dispozici. Díky tomu bude možné poměrně přesně doporučovat individuální aktivity a poskytovat relevantní rady konkrétním uživatelům.

Na základě vašeho stavu a preferencí vám Google Coach na míru doporučí cvičební rutiny. Bude se starat o sledování vašeho postupného zlepšování a doporučovat pak další aktivity. A pokud nestihnete pravidelný trénink ve fitku, najde pro vás asistent alternativní činnost.

Jelikož je zde díky obrovskému množství sledovaných faktorů riziko většího počtu notifikací, je možné, že Google Coach bude chytře kombinovat více důležitých upozornění do jedné notifikace. Místo toho, aby vás ve více různých notifikacích Google Coach upozornil na užívání léků, denní počet kroků či doporučenou dobu spánku, dostanete pouze jednu notifikaci, která chytře zkombinuje všechna tři upozornění.

Zpočátku se dostupnost Google Coach předpokládá primárně na Wear OS. Dává to největší smysl, jelikož hodinky již poměrně detailně sledují vaši aktivitu, a tak bude chytrý asistent jen zajímavým doplňkem, který tyto informace dále zpracuje. I z telefonu však budete mít možnost nového asistenta využívat. K dispozici by měl být například přehled naměřených dat či doporučení pro další aktivity či zlepšení životosprávy.

Prozatím není známo, kdy se Google s novým asistentem veřejně pochlubí. Do budoucna je však v plánu, že by se Google Coach měl rozšířit i na další chytrá zařízení, respektive platformy jako Android TV, Google Home a další.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Tomáš Valigura

16. 8. 2018, 17:19

Proč mám pocit, že to bude druhá aplikace vedle Google Fit? Fit se zasekl a nerozvíjí se, tyto funkce bych přidal do Fitu, k čemu další aplikaci?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat