Facebook a Instagram vám prozradí, kolik trávíte času na těchto sítích

Facebook a Instagram vám prozradí, kolik trávíte času na těchto sítích
2018-08-02T09:39:34+02:00
• 2. 8. 2018
3

Sociální sítě Facebook a Instagram se nyní pochlubily zcela novým nástrojem, který jako by z oka iOS 12 vypadl. Jedná se o funkci, pomocí které budou moci uživatelé mít kontrolu nad svým časem. To v praxi znamená, že budete moci zjistit, kolik času jste na dané sociální síti strávili. Obě společnosti se k novince vyjádřily následovně:

„Reagujeme na nedávné psychologické a lékařské analýzy a výzkumy. Chceme tak podpořit správné používání mobilních zařízení a aplikací.“

Novinky se nachází přímo v nastavení, a to jak aplikace Instagram, tak také Facebooku. Nový panel má za úkol uživateli zobrazit průměrný čas, jenž stráví v aplikaci. Skvělé je, že obě společnosti nabídnou možnost zobrazit si celkový čas strávený v aplikaci, a to v rámci celého dne. Navíc bude možné si nastavit i časový limit, a dokonce také upozornění, které se zobrazí ve chvíli, kdy časový limit bude překročen. K dispozici bude také možnost, pomocí které si uživatel ztlumí veškeré upozornění na zprávy a další aktivity. 

„Chceme, aby tyto nástroje byly široce dostupné, a to nejen pro celou komunitu, ale také pro každého, komu by funkce pomohly. Je skutečně důležité, aby lidé, kteří používají Instagram a Facebook, zjistili, kolik času lidé v aplikacích stráví, ale také jak ho stráví.“

Obě aplikace uživateli nabídnou podrobný a elegantní graf, dle kterého bude možné zjistit veškeré podrobnosti o stráveném čase. Je ale dobře, že se i velcí hráči zajímají o to, kolik času na sociálních sítích strávíte. Samozřejmě je pro ně důležité, abyste na síti strávili co nejdelší možnou dobu, na druhou stranu toto vítáme. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

kde najdu tuto funkci na instagramu?

Zdeněk Koutský

VIP 2. 8. 2018, 10:15

Prozatím není funkce ještě dostupná. Později jej ale naleznete v nastavení aplikace

aha děkuji ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat