Apple vydal iOS 12 beta 8, odstranil skupinové hovory a přidal drobné funkce

Apple vydal iOS 12 beta 8, odstranil skupinové hovory a přidal drobné funkce
2018-08-17T08:24:42+02:00
• 17. 8. 2018
2

Jak jsme uvedli v nedávném článku, Apple od prvního iPhonu vydal hned několik verzí iOS. Často se jednalo o velmi dobré systémy, které iPhony jen zdobily. Jakmile ale Apple představil iOS 7, šlo to s mobilním operačním systémem z kopce.

Nejde o to, že by systém vypadal špatně nebo neměl potřebné funkce, to vůbec ne. Problém je, že od verze iOS 7 je optimalizace, a stabilita systému není úplně optimální. A právě na skvělou optimalizaci Apple lákal nové zákazníky. Na druhou stranu oceňujeme, že firma ihned vydala potřebné opravné aktualizace. Ve finále se o takový problém nejednalo.

Již od prvních betaverzí bylo jasné, že iOS 12 bude opravdu skvělý systém. Vše fungovalo hladce, rychle a hlavně spolehlivě. Osudovou aktualizací se stala verze iOS 12 beta 7, která obsahovala hned několik zásadních chyb. Nová verze byla tak špatně optimalizovaná, že se jí Apple rozhodl raději stáhnout. 

Testeři tak čekali na opravnou aktualizaci, která právě dorazila. Nejedná se o sedmou betu, nýbrž o iOS 12 beta 8. Aktualizace opravuje nejen chyby, jež se nacházely v sedmé beta verzi, ale přináší také hned několik novinek. Pojďme společně zjistit, co je nového. 

Co je nového v iOS 12 beta 8?

Největší novinkou této verze je jednoznačně odstranění skupinových hovorů v rámci FaceTime. Jen pro informaci, skupinové hovory byly k dispozici již od prvních betaverzí. Je tedy velmi pozoruhodné, že se jej Apple jen tak z ničeho nic rozhodl odstranit. Ještě horší informací je, že funkce nebude k dispozici ani od prvního dne vydání finální verze iOS 12. Funkce přibude v jedné z budoucích aktualizací. 

Další novinkou je přidání úvodní obrazovky pro aplikaci Zprávy. Uživatel se nyní dozví, co přesně je v této aplikaci nového. Zajímavou funkcí je například také schopnost automaticky spojovat zprávy, a to přímo od jednoho příjemce. Apple také implementoval možnost upravit si šířku čáry, což využijete například při kreslení do fotografie a podobně. Dokonce došlo také na úpravu několika ikon, jež nyní vypadají o něco více „cool“, jak by řekl Steve Jobs. 

Novinek je pochopitelně o něco více, ovšem nejedná se o nic převratného. Svým způsobem byste si jich ani nevšimli, neboť jde o uhlazení písma a podobně. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jan Koběrský

17. 8. 2018, 9:04

„Na druhou stranu oceňujeme, že firma ihned vydala potřebné opravné aktualizace. Ve finále se o takový problém nejednalo.“

Opravdu? Opravdu tohle pisete o BETA verzi? O testovaci verzi, ktera ma prave tyto neduhy odstranit? Kdo si nainstaluje betu a pak si stezuje, ze neni stabilni. Clanek uplne spatne koncipovan… ja se chtel dozvedet co je noveho v bete at vim co me ceka, ne ze ma apple diskutabilni problemy se stabilitou a optimalizaci (o ktere asi nemuze byt rec, kdyz system bezi jenom na iPhone – co se tyce telefonu).

Zdeněk Koutský

VIP 17. 8. 2018, 13:38

Vždyť jsem napsal, co nového je. Jen jsem podotkl, že má nyní Apple s beta verzí problémy.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat