Apple produkty se zřejmě dočkají Backplane technologie pro lepší výdrž baterie

Apple produkty se zřejmě dočkají Backplane technologie pro lepší výdrž baterie
2018-08-27T06:46:39+02:00
• 27. 8. 2018

Hlavním důvodem, proč se chytré telefony často rychle vybijí, je displej, který spotřebovává největší procento energie ze všech součástek. Spousta výrobců se proto rozhodla nasadit OLED panely, které spotřebovávají méně energie. Vše díky tomu, že tyto displeje nepoužívají podsvícení. Ovšem zdá se, že společnost Apple plánuje učinit další potřebný krok ke snížení energie. 

Ve zprávě společnosti IHS Markit je uvedeno, že by se společnost Apple brzy mohla oprostit od nízkoteplotního polysilikonového tenkovrstvého tranzistoru (LTPS TFT), jenž se běžně používá při výrobce AMOLED panelů.

Backplane technologie pro snížení spotřeby

V budoucnu totiž může dojít k tomu, že Apple přejde na LTPO TFT nebo nízkoteplotní polykrystalický oxid. LTPO dokáže ušetřit 5 až 15 % energie oproti současné technologii LTPS. Kdyby Apple v budoucnu nasadil u svých iPhonů a Apple Watch LTPO technologii, dočkat bychom se mohli větší výdrže na jedno nabití. 

Celkově se tato technologie nazývá Backplane a v praxi je zodpovědná za zapnutí a vypnutí jednotlivých pixelů. Navíc hraje významnou roli při určování rozlišení displeje, obnovovací frekvence a spotřeby energie. Apple má na tento koncept již tři patenty a na vše bude sám. Jestliže by tedy došlo na tuto technologii, jablečná společnost by si ji vyrobila sama – žádný Samsung, žádné LG. Apple by díky tomu mohl mít větší kontrolu nad dodavatelským řetězcem.

Prozatím není vůbec jisté, kdy se nových displejů dočkáme. Vše je ale stále v plenkách, neboť Apple musí technologii podrobit stovky testům. Jakmile ale zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroje: ubergizmo.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat