VLC pro iOS získává podporu pro Chromecast

VLC pro iOS získává podporu pro Chromecast
2018-07-21T12:48:42+02:00
• 21. 7. 2018
1

Společnost VLC tu s námi již nějaký ten pátek je. Tento multimediální přehrávač si oblíbil snad každý, hlavně uživatelé operačního systému Windows. Svou popularitu začal sbírat v době, kdy „frčel“ Windows XP. Vlastně vůbec prvního vydání jsme se dočkali již 1. února v roce 2001. 

VLC vyzkoušel snad každý uživatel, který si alespoň jednou chtěl na svém počítači otevřít soubor .avi. VLC přehrávač je velmi populární na desktopových systémech, ale jak jsou na tom mobilní systémy?

VLC se o svou aplikaci stará, přináší novou aktualizaci

Společnost VLC se po několika letech rozhodla, že začne expandovat. Ono bylo už na čase, jen přeci být stále na jednom a tom samém trhu je nuda, hlavně pro investory. Pokud mě paměť neklame, multimediální přehrávač VLC se vůbec poprvé na iOS dostal v roce 2016, tentýž rok se první verze dostavila také na Android. 

Za dva a půl roku jsme se dočkali opravdu mnoho aktualizací. Jeden by řekl, že si dá VLC pauzu, ovšem opak je pravdou. Firma si opět pro své iOS uživatele připravila novou aktualizaci, která přinesla několik funkcí. 

Instalační balíček nese označení 3.1.0 a přináší velmi dlouho očekávané funkce, mezi které patří například podpora Chromecastu. Vzhledem k tomu, že se VLC zaměřilo na chytrou krabičku od Googlu, budou moci uživatelé nově streamovat obsah skrz aplikaci VLC přímo do Chromecastu. To ale není vše, novinkou je také možnost prohlížet si 360stupňová videa. 

VLC se zaměřilo také na opravy chyb. Uživatelům se čas od času mohlo stát, že se jejich stažené soubory prostě a jednoduše ztratily. Tomu je však konečně konec. Nový instalační balíček je nyní k dispozici v App Storu zdarma. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Lukáš Pavelka

21. 7. 2018, 14:22

A co Android?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat