Surface Go: Microsoft představil svůj nejlevnější tablet

Surface Go: Microsoft představil svůj nejlevnější tablet
2018-07-10T14:00:25+02:00
• 10. 7. 2018
2

Smartphony s Windows 10 nebyly pro Microsoft zrovna dobrým krokem, totéž se však nedá říct o řadě Surface, která nabízí jedny z nejlepších zařízení ve své kategorii. Jde vlastně i o takřka jediné tablety s Windows 10, které jsou momentálně k dispozici. Dnes Microsoft představil poslední přírůstek své produktové řady, tablet Surface Go.

Novinka nabízí 10palcový displej a jde o dosud nejdostupnější Surface, který Microsoft nabízí. Cena startuje již na 399 dolarech, což odpovídá zhruba 8800 korunám. Surface Go přitom uživatele nepřipraví ani v této kategorii o plnohodnotný zážitek ze Surface zařízení. Tablet nabízí totožný design, jako jeho lépe vybavení sourozenci. Prakticky jde o zmenšený a hůře vybavený Surface Pro.

Desetipalcový displej je v klasickém poměru 3:2 a nabízí rozlišení 1800 x 1200 pixelů. Zároveň jde o nejtenčí a nejlehčí kousek z celé řady Surface, váží jen 520 gramů. V tomto kompaktním těle nalezneme procesor Intel Pentium Gold 4415Y, u operační paměti a úložiště jsou pak na výběr dvě varianty – 4/64GB (flash paměť) a 8/128GB (SSD disk). První zmíněná varianta vyjde na 399 dolarů, za druhou zaplatí zákazník 549 dolarů.

V současnosti je k dispozici pouze varianta s Wi-Fi, přičemž modely podporující LTE přijdou až později v tomto roce. Surface Go je vybaven systémem Windows 10 S, což je odlehčená varianta bez podpory desktopových aplikací. Vystačit si tedy musíte s prohlížečem Edge a dalšími aplikacemi, které lze stáhnout z Microsoft Store.

Stejně jako k dalším zástupcům řady Surface lze i k novince vybírat z nabídky originálního příslušenství. Jako nejpraktičtější se jeví Surface Go Signature Type Cover, tedy dokovatelná klávesnice s touchpadem. Pořídit lze i pero či zcela novou myš Surface Mobile Mouse. Do prodeje se Surface Go dostane v příštím měsíci, o dostupnost v Česku se pak musí postarat samo lokální prodejci, oficiální dostupnost zde není.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Matěj Vondráček

10. 7. 2018, 14:57

K čemu je poměr stran 3:2?

David Pilař

10. 7. 2018, 16:46

Vejde se se výšku víc obsahu, pro práci je to docela výhodný.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat