Sony představilo 48MPx senzor fotoaparátu pro smartphony

Sony představilo 48MPx senzor fotoaparátu pro smartphony
2018-07-24T10:27:19+02:00
• 24. 7. 2018

Sony hraje na poli smartphonů důležitou roli, alespoň co se fotoaparátů týče. I váš telefon má s největší pravděpodobností minimálně jeden snímač právě od Sony. Nyní výrobce přišel s novým senzorem IMX586. Ten nabízí rozlišení neuvěřitelných 48 MPx (8000 x 6000 pixelů) a slibuje extrémně ostré snímky či výborné výsledky při horším osvětlení.

Sony IMX586 ve jménu megapixelů

Rozlišením tedy nový senzor poráží třeba Huawei P20 Pro, který nabízí 40 MPx, nebo kdysi populární Lumii 1020, která ve své době kralovala fotomobilům díky rozlišení 41 MPx. Jediná výhoda IMX586 přitom netkví jen v extrémním rozlišení. Hlavní předností jsou jednotlivé body o velikosti pouhých 0.8 mikronu.

Při dobrém osvětlení je díky tomu dosaženo fotografií s velkým množstvím detailů, jak lze vidět na ukázce přiložené výše, kde Sony porovnává typický senzor s novým IMX586. Naopak v noci nebo všeobecně za horšího světla kombinuje snímač čtyři sousední pixely do jednoho, aby se redukoval šum. V takovém případě výsledný snímek odpovídá 12MPx snímači s velikostí pixelů 1.6 mikronu.

Kromě toho slibuje Sony až čtyřikrát lepší dynamický rozsah, než u běžných senzorů. Z toho opět vyplývá větší množství detailů na fotografiích s velkým rozdílem světlých a temných míst.

První vzorky nového čipu začne Sony rozesílat v září letošního roku, což znamená, že poprvé bychom se s sním mohli setkat u vlajkových lodí v roce 2019. Cena za jeden snímač je pak 27 dolarů, což odpovídá necelým šesti stům českých korun.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat