Blackview A30 si hraje na iPhone X

Blackview A30 si hraje na iPhone X
2018-07-24T09:23:09+02:00
• 24. 7. 2018

Čínský výrobce Blackview nedávno představil nový model Blackview A30, který zákazníka oslní svým vzhledem a případně cenou. Výkonem však již ohromně zaostává. Čínský výrobce ho i tak neváhá porovnávat s iPhone X.

Srandovní porovnání Blackview A30 a iPhone X

Blackview se rozhodlo, že porovná rychlost jednoho z nejdražších telefonů na světě (nejdražší však nutně nemusí znamenat nejvýkonnější), konkrétně iPhone X a k tomu přidá svůj nový Blackview A30. iPhone X zvolili ke srovnání, jelikož se snažili vytvořit podobný design, tedy méně rámečků a notch nahoře, bohužel jim dole zůstala obrovská brada (což jde vidět i na reklamním snímku, kde je spodní část raději zakrytá chladnoucí lávou).

Z testu na videu, kde se spouští aplikace jako nastavení, kalkulačka, hodiny a další lze vidět, že oba telefony jsou si rovny, a ještě aby ne, když jde o nejzákladnější a nejméně náročné aplikace. Více aplikací pak v tomto prapodivném srovnání není ukázáno, zvláště z důvodů velice slabého výkonu Blackview A30. Ten disponuji pouze procesorem nižší třídy MT 6580 od MediaTeku se čtyřmi jádry a frekvencí maximálně 1,5 GHz. K výkonu dále dopomáhají 2 GB operační paměti a grafický čip ARM Mali-400 MP1.

Blackview A30

Blackview A30 dále disponuje pouze 16 GB interní paměti, která slouží například pro ukládání snímků z duální kamery s 8 a 8 MPx (světelnost 2,4) či snímků ze selfie kamerky s 5 MPx. Bohužel i konektivita na je tom poměrně špatně, nenajdeme zde možnost připojení ke 4G, ale jen 3G a to pouze na jedné frekvenci 2100 MHz. Uvnitř telefonu se nachází staré Bluetooth 4.0. Baterie má kapacitu pouze 2 500 mAh a nedisponuje rychlonabíjením. Operační systém je Android Oreo a cena je 77 euro, v přepočtu tedy 2 000 Kč.

Blackview A30

 

Zdroje: kimovil.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat