Snapdragon 845 přinese podporu několika obličejů pro Face Unlock

Snapdragon 845 přinese podporu několika obličejů pro Face Unlock
2018-07-10T07:15:16+02:00
• 10. 7. 2018

Odemykání telefonu pomocí ověření obličeje se stává častější a žádanější než kdy dříve. S modely OnePlus, které nabízejí jedno z nejrychlejších řešení Face unlock na trhu, a s Nokií a Huawei, kteří se snaží následovat tento trend, je jasné, že tato funkce je velmi žádaná. Jsou zde ovšem i negativa, jako otázka bezpečnosti, nebo fakt, že uživatel nemůže přidat více než jeden obličej. To je obzvláště smutný případ zařízení, které se například sdílí v rodině, ve firmě nebo mezi partnery. To se ale má brzy změnit, jelikož procesor Snapdragon 845 údajně registraci více obličejů podporuje.

Víc hlav víc odemkne

Důsledkem tohoto zjištění bude tedy možné pro více lidí odemknout pomocí obličeje jedno zařízení. Všechny naskenované obličeje by měly být schopny odemknout telefon stejně rychle. Není se tedy třeba bát, že s každým dalším přidaným obličejem efektivita Face unlock klesne. Samozřejmě se předpokládá, že bude stejně jako u otisků prstů nastaven i u této technologie limit. Tuto informaci ale zatím nikdo není schopen potvrdit.

Poprvé o této novince podal zprávu Blog Beebom, který ovšem také zmínil, že tuto funkci podporují všechny procesory představeny po modelu Snapdragon 660, s výjimkou série 4xx. Tuto informaci ale mnoho ostatních zdrojů vyvrací, včetně webu xda-developers. Jediný procesor schopný podporovat tuto funkci by tedy měl být pouze Snapdragon 845.

Zatím se neví, zda zařízení od současných OEM využívají této technologie. Mezi takové patří například Samsung S9 a S9 Plus, nebo třeba Xiaomi Mi Mix 2S, případně OnePlus 6. Předpokládá se ovšem, že pokud by ji využívali, byla by modifikována k obrazu každého výrobce.

SenseTime, Čínská společnost, která stojí za touto technologií rozpoznávání obličejů, již pracuje s několika výrobci telefonů, a pomáhá jim přizpůsobit svá zařízení této nové technologii. A nyní, když je tato technologie podporována přímo procesory Snapdragon, bude pro výrobce podstatně jednodušší implementovat tuto technologii do svých zařízení.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Hubka

Student IT, notorický hráč her jak na počítači tak na mobilu, nadšenec do mobilních aplikací a fanoušek seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat