Samsung údajně představí skládací telefon začátkem příštího roku, známe přibližnou cenu

Samsung údajně představí skládací telefon začátkem příštího roku, známe přibližnou cenu
2018-07-20T16:13:57+02:00
• 20. 7. 2018
1

Skutečně dlouhou dobu se spekuluje o příchodu smartphonů, které budou skládací a nabídnou možnost zvětšení úhlopříčky displeje, samozřejmě v případě potřeby. V minulosti jsme se již s podobným typem telefonu setkali, jednalo se o mobil se dvěma displeji, které se mohou složit do podoby malého tabletu. S příchodem flexibilních displejů se očekávalo, že se brzy objeví lepší zařízení s ohebnými displeji, ale zatím se tak nestalo. Problém je hlavně v únavě materiálu a tak podobně. 

Na flexibilní displeje a celkově ohebná zařízení čekáme zhruba dva roky. Před dvěma lety se o první takový druh telefonu pokusila jihokorejská společnost Samusng. Od té doby se však svými koncepty příliš moc nechlubila. Podle dostupných informací je však více než pravděpodobné, že skládací smartphone bude brzy připraven.

Ostatní společnosti se také snažili k tomuto novodobému trendu přidat, například společnost Lenovo představila své flexibilní displeje, zatímco ZTE představilo model Axon Multy s dvojitým displejem. Samozřejmě o své se nyní snaží také LG, Google, OPPO a Huawei.

Bude Samsung první společností na trhu?

Očekává se, že by Samsung mohl jako první nabídnout skládací smartphone. Dokonce již ukazoval koncepty, ale to je už dávno. Nedávno ale podal patentovou přihlášku na zařízení, které by se mohlo objevit jednou v prodeji, nebo minimálně jako koncept.

Základem je na první pohled běžná konstrukce mobilu, ale samotné strany skrývají složený zobrazovací panel. Ty půjde z mobilu vysunout, čímž se odmotá displej. Ve výsledku by šlo mobil roztáhnout do podoby menšího tabletu.

Zahraniční server Wall Street Journal nyní o tomto modelu poskytl bližší informace. Dle nově zveřejněného článku se prvního skládacího telefonu od jihokorejského výrobce dočkáme již začátkem příštího roku. Smartphone by měl s největší pravděpodobností nabídnout jeden flexibilní 7palcový displej a druhý displej na vnějším panelu. 

Informace jednoznačně naznačují, že by se mělo jednat o mobilní telefon, ze kterého bude možné složit tablet. Čím rychleji se blíží konec tohoto roku, tím více se těším. Hlavně proto, že Samsung představí zakřivené baterie, které budou implementovány do zařízení s flexibilním displejem. 

Skládací telefon s kódovým označením Winner se začne prodávat za cenu 1 500 amerických dolarů, což je neuvěřitelných 33 345 Kč bez DPH při aktuálním kurzu 22,23 Kč za jeden dolar. Tady už ten optimismus lehce poklesl, ale pořád se bude jednat o zařízení, které na trhu nikdy předtím nebylo. Cena je tedy adekvátní, dle mého názoru. 

Pokud se Samsungu skládací telefonu opravdu povede – to znamená, že se nebude odlupovat displej a tak podobně -, můžeme zde hovořit o skutečné revoluci. Uvidíme, co předvedou konkurenční výrobci. Každopádně příští rok bude opravdu hodně zajímavý.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Maršalek Matěj

20. 7. 2018, 17:55

Už aby to bylo

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat