Nokia 6.1 Plus: globální varianta X6 téměř odhalena i s cenou aktualizováno

Nokia 6.1 Plus: globální varianta X6 téměř odhalena i s cenou [aktualizováno]
2018-07-18T14:25:19+02:00
• 18. 7. 2018
2

Aktualizováno 18. července

Nyní se na internet konečně dostala odhadovaná cena, která by měla činit zhruba 200 – 220 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 4 420 – 4 862 Kč při kurzu 22,1 Kč za jeden dolar. Jedná se ovšem pouze o spekulativní cenu, ve finále tak může být vše naprosto jinak. S touto informací na povrch přišel zahraniční server gizchina.com.

Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Původní článek 16. července

Jsou to již dva měsíce, co společnost HMD Global představila v Číně nový smartphone Nokia X6. Jde o první telefon značky Nokia, který disponuje výřezem v displeji. Nokia X6 je svou dostupností omezena pouze na Čínu. Nyní se však šíří informace, že bychom se tohoto modelu mohli pod názvem Nokia 6.1 Plus dočkat i na ostatních trzích.

Nokia 6.1 Plus se pomalu a jistě odhaluje

Chytrých telefonů s operačním systémem Android a špičkovým displejem je na trhu opravdu málo, hlavně pokud byste takový telefon hledali v nižší cenové kategorii. Pokud takový telefon skutečně hledáte, tak ještě chvíli s kupováním vydržte, neboť HMD Global připravuje zcela nový model pod názvem Nokia 6.1 Plus.

Dle informací, které jsme získali, by Nokia 6.1 Plus měla mít podobné hardwarové specifikace, jako čínská verze Nokia X6. Tuto skutečnost potvrdila i aplikace Geekbench. Nokia X6 je v Číně k dispozici ve třech variantách: jedna verze s operační pamětí 3 GB a 32 GB vnitřním úložištěm; druhá verze s operační pamětí 6 GB a 64 GB vnitřním úložištěm; třetí verze s operační pamětí 4 GB a 64 GB vnitřním úložištěm.

Je více než pravděpodobné, že stejné tři varianty doputují také na ostatní trhy, včetně na ten český. Konkrétní model, jenž se objevil v aplikaci Geekbench, disponuje operační pamětí o kapacitě 4 GB. Celý telefon pak pohání operační systém Android 8.1.0 Oreo, což je oproti Nokia X6 rozdíl, neboť ta disponuje čínským uživatelským rozhraním.

Srdcem celého telefonu (Nokia 6.1 Plus pro globální trh) pak bude procesor Snapdragon 636 od společnosti Qualcomm. K oficiálnímu představení s největší pravděpodobností dojde již 19. července. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Fadrny

17. 7. 2018, 20:44

NFC?

Dave Wojnar

17. 7. 2018, 17:30

kolik tak bude cena cca ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat