iOS 12 – první pohled video

iOS 12 – první pohled [video]
2018-07-19T18:00:11+02:00
• 19. 7. 2018

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podívali jsme se podrobněji na novou verzi operačního systému iOS s číslovkou 12, kterou už několik dní testujeme. Dnes vám přinášíme první pohled ve formě článku a videa, které můžete zhlédnout níže.

Dvanáctá verze je ve znamení optimalizace a je to znát. Zrychlení má být největší na starších modelech, ale i na námi testovaném iPhonu 7 pozorujeme rychlejší otevírání foťáku a klávesnice ve zprávách. Velkým plus je také lepší správa operační paměti, iPhone ponechává běžet více aplikací.

Notifikace se konečně seskupují dle aplikace, což celé oznamovací centrum značně zpřehlednilo. Pokud dostáváte od nějaké aplikace příliš notifikací, lze je přímo z oznamovacího centra vypnout nebo jen doručovat potichu.

Chtěli jste vědět, jak moc používáte svůj telefon? Nyní máte možnost v nastavení vidět detailní statistiky používání. Naleznete zde třeba kolik notifikací vám chodí a kolikrát za den vezmete mobil do ruky. A pokud máte víc zařízení s iOS, můžete si zobrazit statistiky jak pro všechny nebo jen pro konkrétní model.

  

Podrobnější statistiky nalezneme také u baterie. Nově vidíme na grafu, jak se nám vybíjí, a můžeme si také zobrazit co má největší spotřebu za posledních 7 dní. Přepracováno bylo několik méně významných aplikací. Diktafon byl přeprogramován a záznamy zvuku je možné ukládat přímo na iCloud. Střih zvuku funguje trochu jinak a v nastavení lze nastavit záznam nekomprimovaného audia.

Aplikace Akcie také dostala nový kabátek. Zobrazit lze konečně vývoj ceny akcií nejen za poslední roky, ale i za celou historii firmy. Integrovány byly také zprávy týkající se dané společnosti.

  

Apple iBooks dostaly také zcela nový vzhled. Hned na úvodní obrazovce vidíte rozečtené knihy a různé tipy přizpůsobené přímo pro vás. Obchod s knihami alias Knihkupectví bylo přepracováno tak trochu po vzoru App Store.

Ovládací centrum vypadá sice letos stejně, umí ale pár nových věcí. Při zatlačení na režim Nerušit dostaneme novou možnost zapnout tento režim, než opustíme aktuální polohu. Režim nerušit má také nový režim večerka, který před vámi v noci schová notifikace a místo nich uvidíte jen čas a tmavší tapetu. Když se ráno probudíte, telefon vás uvítá s počasím.

  

Zcela novou aplikací je Měření. To pomocí rozšířené reality umožňuje měřit vzdálenosti skrz fotoaparát. Do ovládacího centra můžete přidat sken QR kódů, což jen otevře fotoaparát, který toto umí již od minulé verze. Zajímavou novinkou je ale možnost využít sluchátka AirPods jako naslouchátka. Zesílí tedy pomocí jejich mikrofonů hlasy v okolí.

Zprávy dostaly nový editor efektů. Můžete v reálném čase přidavat barevné filtry, nápisy nebo různé šipky a další tvary. Na iPhonu X přibyly nové Animoji a nově máte možnost vytvořit si vlastní animoji podle vás – MeMoji.


Podporované zařízení

Fotky dostaly také sekci Pro Vás a podporují pokročilejší vyhledávání dle různých parametrů. Potěší také drobnosti, jako třeba automatické doplňování sms kódu třeba do whats app. Nová pak bude také aplikace shortcuts, která je zatím k dispozici jen pro registrované vývojáře. Bude ale vypadat prakticky stejně jako dnes dostupná aplikace Workflow, jelikož Apple právě tvůrce této apky koupil. Díky tomu lze vytvořit různé akce a zkratky.

Finální verze iOS12 vyjde v září. Moc nového toho sice nepřináší, přesto tento update každý ocení, jelikož je ve znamení optimalizace.

Natočeno fotoaparátem Sony α7 III. Za jeho zapůjčení děkujeme společnosti Sony.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat