HAK – pomocník na cestách v Chorvatsku

HAK – pomocník na cestách v Chorvatsku
2018-07-29T10:08:11+02:00
• 29. 7. 2018
1

Vzhledem k situaci ve světě ze spousty českých i slovenských turistů přestalo uchylovat k dovoleným za mořem, respektive si přestali vybírat Maroko, Egypt a podobné. To má za následek obrovský nárůst turistů v destinacích, jako je Chorvatsko. Díky tomu se dostáváme opět ke starým časům, kdy cesta v sezóně do Chorvatska je plná kolon a nepříjemností. Právě na problematiku kolon v Chorvatsku se zaměřili tvůrci aplikace HAK.

O co jde?

Aplikace HAK je pomocník pro cestování po Chorvatsku. Nabídne například kalkulačku mýtného, blízké čerpací stanice nebo stav provozu na určitých vypjatých úsecích. Nově však nabídne i pohled skrze kamery na silnice, díky čemuž můžete včas zvolit nějakou objížďku. Kamerový systém se skládá z 260 dopravních kamer, které mají za úkol monitorovat nejhorší úseky, včetně státních hranic, kde se často tvoří neuvěřitelné kolony.

 

Některé kamery zde jsou již delší dobu, ale byly analogové a často měly problém s přenosem informací. Díky tomu došlo k výměně většiny kamer za nové IP kamery od společnosti Axis. Nejtěžší u výběru kamer bylo zvolit dostatečně odolné. Jelikož kamery na mostech a v přístavech musí odolat větrům bora, které dosahují rychlostí 250 km/h, a také extrémním vedrům.

Samotná aplikace je dostupná pro uživatele Androidu i iOS v anglické, německé a chorvatské mutaci. Takže pokud chcete aplikaci používat, musíte alespoň částečně ovládat jeden ze tří zmiňovaných jazyků.

logo-app Croatia Traffic Info – HAK Hrvatski autoklub Zdarma ANDROID logo-app Croatia Traffic Info – HAK Zdarma iOS

Zdroj: feedit.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

alois navratil

29. 7. 2018, 12:24

tak jeste aplikaci do bibione a cesi zas muzou v zahranici normalne fungovat..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat