Mapy.cz od Seznamu dostaly nové letecké snímky

Mapy.cz od Seznamu dostaly nové letecké snímky
2018-06-17T18:41:35+02:00
• 17. 6. 2018

Asi každý se někdy vydal na výlet a předtím si jej důkladně naplánoval, aby se neztratil. K plánování výletu jsou však turistické mapy občas nedostačující a člověk se chce ujistit například leteckými snímky, aby viděl, jak oblast opravdu vypadá. Občas se však člověk setká s neaktuálními snímky, jelikož ke snímání dochází jednou za čas.

Kde najdeme nové snímky?

Právě k nových snímků z letadla se dostaly asi nejpoužívanější mapy u nás, respektive Mapy.cz od společnosti Seznam. Obnovené záběry byly pořizovány od května do října minulého roku. Právě nyní jsou již v mapách dostupné. Možná si říkáte, proč se snímá takto krátkou dobu. Důvod je dle Seznamu velmi jednoduchý. Ke snímání totiž volí období, kdy je příroda v plné kráse a kontrastu. A bohužel ke snímání musí docházet za bezmračném počasí a v poledních hodinách, aby byl stín co nejmenší.

Celkově za minulý rok došlo k obměně snímků Jihočeského, Pardubického, Královehradeckého kraje a Vysočiny. Pokud se na to podíváme z pohledu rozlohy, tak se jedná o 25 200 km čtverečních. Celková velikost pořízených snímků není nijak malá, jedná se o 1,3 TB dat. Takže nahrání a výměna je poněkud náročná.

Na nových snímcích si můžete všimnout například dostavěné dálnice v Hradci Králové nebo přestavby letiště v Pardubicích. Dle společnosti Seznam.cz se budou všechny snímky v republice postupně obměňovat. Nové snímky si můžete prohlédnout jak ve webovém prohlížeči, tak v mobilní aplikaci.

logo-app Mapy.cz Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID logo-app Mapy.cz Seznam.cz a.s. Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat