Letošní mDevCamp – „Marzipan“, Virtuální realita, kryptoměny a mnoho dalšího

Letošní mDevCamp – „Marzipan“, Virtuální realita, kryptoměny a mnoho dalšího
2018-06-20T13:24:42+02:00
• 20. 6. 2018

V pátek 15. června se sešlo bezmála osm set nadšenců do mobilních technologií na sedmém ročníku konference známé jako mDevCamp. Účastníci konference se mohli těšit na zahraniční i tuzemské řečníky. Mezi nejznámější přednášející patřili Peter Steinberger nebo Ján Ilavský.

Co se všechno dělo ?

Jak bylo již zmíněno, bylo zde mnoho přednášejících, přesně řečeno přednášky běžely ve třech sálech celý den a k výběru bylo z 27 přednášek různých řečníků. Hned na úvod bylo možné si poslechnout Petera Steinbergera z PSPDFkit, který přinesl mnoho informací o novém projektu „Marzipan“, který společnost Apple představila teprve nedávno na WWDC. Jednalo se zřejmě o světově první přednášku o tomto frameworku pro portaci iOS aplikací na MacOS.

Mezi velmi očekávané speakery však patřil autor známe hry Beat Saber, Jan Ilavský, který detailně popisoval vývoj samotné hry a rozebral problémy při vývoji. Celkově řečníkům osvětlil problematiku vývoje pro virtuální realitu.

Samozřejmě toto nebyly jediné přednášky. Mezi speakery se našlo mnoho odborníků, kteří řešili mnoho problematik a snažili se své znalosti předávat dále. Mezi důležitá témata poté patřil etický vývoj softwaru v podání Josefa Holého z MSD IT, kde probíral závislosti mobilních aplikací a jak bychom měli být při vývoji zodpovědní. Závěrečná hodina poté patřila lightning talkům, jejichž témata rozebírala například kvalitu spánku či matematiku hudby.

Program celé konference však nebyl jen o přednáškách. Účastníci si mohli odpočinou v herních a odpočinkových místnostech, kde se nacházela zařízení pro virtuální realitu a mnoho dalšího. Nejoblíbenější doprovodný program celé konference však bylo virtuální tržiště pro směnu virtuální měny. Na začátku konference získal každý účastník různý počet mincí třech virtuálních měn. Měny se nazývaly AndroidDevCoin, iOSDevCoin a CrossPlatformCoin. Lidé pak mezi sebou s měnami obchodovali a snažili se odhadnout vývoj kurzu dané měny. Pro zpestření celé hry byly během konference vypuštěny falešné zprávy, takzvané fake news, které ovlivnily vývoj měn. Na konci si mohli účastníci směnit svou měnu na výhry poskytnuté partnery konference.

Zakladatel konference mDevCamp, Michal Šrajer, byl velmi optimistický a hodnotí akci jako velmi povedenou a dodává:

„Aktuálně probíhá sbírání zpětné vazby letošních účastníků, rádi bychom se poučili z chybiček letošní konference, abychom mohli mDevCamp 2019 udělat zase o skok lepší.“

Letošní ročník byl specifický tím, že byla konference poprvé posunuta na mezinárodní scénu, můžeme teď doufat, že se akce bude stále rozrůstat.

V případě, že chcete dostávat nové informace přímo od pořadatele mDevCampu, tak máte možnost se zaregistrovat na zasílání newsletteru. Spolu s novinkami poté dostanete jako první odkazy na všechny konferenční materiály (prezentace řečníků, fotky i videozáznamy přednášek).

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat