Able2Extract aneb konvertujte PDF soubory z vašeho mobilního telefonu recenze

Able2Extract aneb konvertujte PDF soubory z vašeho mobilního telefonu [recenze]
2018-06-27T11:00:31+02:00
• 20. 6. 2018

Způsob, jakým aktuálně podnikáme, se v posledních desetiletích významně změnil. Něco, co bylo nepředstavitelné před deseti či patnácti lety, je nyní realitou. Skvělým příkladem může být mobilní telefon. Kdo by tehdy hádal, že se zrovna toto zařízení stane nedílnou součástí našeho, nejen pracovního života. Od obchodních hovorů až po kontrolu e-mailů, každou minutu, a tak dále. Prakticky veškerou práci dnes děláme na mobilních telefonech. 

Able2Extract změní vaše pracovní návyky

Díky tomuto a dalším technologickým pokrokům se naše pracovní chování a návyky značně vyvíjely. V současné době potřebujeme udělat vše pro to, abychom zajistily, že se nikdy nedostaneme pod námi určenou křivku. To znamená, že potřebujeme dělat různé věci i na cestách, abychom byli neustále produktivní, protože práce z kanceláře nestačí. 

I přesto většina lidí má potíže při práci, pokud se zrovna nenachází ve své kanceláři. Proč? Pravděpodobně proto, že postrádají potřebné nástroje k tomu, aby svou práci dokončili i z druhého konce světa. 

Představte si například, že dostanete e-mailové oznámení od vašeho kolegy s velmi důležitou smlouvou ve formátu PDF, zrovna když jdete na oběd. Ovšem vy si v průběhu čtení smlouvy všimnete velmi výrazné chyby. Jak tedy v takovéto situaci upravit PDF soubor?

Řešení existuje, má to ale háček

Máme pro vás poměrně slušné řešení, ovšem musíte mít k dispozici zařízení iPhone (tímto se omlouvám fanouškům konkurenčních platforem). Řešením je použít mobilní aplikaci pro konverzi PDS, jako je Able2Extract.

Dle mé zkušenosti je Able2Extract PDF Converter snadno použitelná aplikace pro konverzi PDF (pro operační systém iOS), která vytváří a převádí soubory PDF do formátů, které lze snadno editovat, například jako je MS Word.

Pokud vám název Able2Extract něco říká, je to zřejmě proto, že aplikace pro smartphone vychází z proslulého desktopového řešení Able3Extract Professional, kterou vyvinula kanadská společnost Investintech. 

Ačkoli aplikace není tak bohatá, co se počtu funkcí týká, jako její desktopový protějšek, určitě má některé skvělé funkce, které se vám v praxi hodí. Zde jsou některé z nich:

  • Velmi snadné použití
  • Rychlá a přesná konverze
  • Schopnost vytvářet soubory PDF z jiných formátů
  • Schopnost převést soubory PDF do aplikací Word, Excel, PowerPoint, AutoCAD a tak dále
  • Schopnost převést naskenované soubory PDF pomocí vestavěného OCR
  • Schopnost importovat a konvertovat soubory PDF z mobilního zařízení, e-mailu nebo jiných online možností (Dropbox, OneDrive …)

Nyní se podíváme na to, jak převést PDF formát na editovatelné soubory Word. Samozřejmě nejprve musíme aplikaci do našeho iOS zařízení stáhnout. Jakmile aplikaci stáhnete, otevřete ji. Jen upozorním, že aplikace aktuálně stojí 9,99 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 219,78 Kč při aktuálním kurzu. 

Krok 1

Vyhledejte PDF soubor, který je připojen k vaší e-mailové aplikaci, dlouze stiskněte a otevřete jej pomocí aplikace Able2Extract. Pokud jej otevíráte z jiné aplikace, jako je Dropbox, klepněte na tlačítko Share (sdílet) a otevřete soubor PDF pomocí aplikace Able2Extract. 

Krok 2

Nyní se PDF zobrazí v seznamu souborů Able2Extract. Pokračujte klepnutím na vámi vybraný soubor.

Krok 3

Klepněte na tlačítko Převést do a vyberte vhodný formát souboru, v našem případě MS Word a začne proces převodu. Able2Extract vás oznamí, jakmile bude soubor převeden. Nově vytvořený soubor můžete najít v seznamu souborů Able2Extract.

Chcete-li soubor odeslat do jiné aplikace a sdílet ji, klepněte na tlačítko Sdílet a vyberte aplikaci, s níž chcete soubor sdílet. Stejné kroky platí pro všechny ostatní typy konverzí.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat