Instagram se chystá konkurovat YouTube

Instagram se chystá konkurovat YouTube
2018-06-10T08:29:37+02:00
• 10. 6. 2018

Nedávno jsme se dočkali prohlášení, ve kterém služba Instagram, ve vlastnictví společnosti Facebook, podotkla, že v rámci nové aktualizace přinese podporu pro videa s délkou až 1 hodiny. Kolegové ze zahraničního serveru TechCrunch však přinesli další podrobnosti o plánech Instagramu. 

Hlavním plánem Instagramu je údajně konkurenceschopnost největšímu portálu s videi YouTube. Pokud vše půjde podle plánu, mohli bychom se v budoucnu dočkat stejně dlouhých videí, jako právě na YouTube. Ale to není vše, komu by Instagram chtěl konkurovat. 

Instagram má o své budoucnosti jasno

Chce se stát absolutní jedničkou, která porazí nejen YouTube, ale také sekci Discover od Snapchatu. Jak jsem již uvedl výše, očekávat s největší pravděpodobností můžeme až hodinová videa, která budou moci přidávat nezávislí autoři – tak jako tomu je na portálu YouTube. Videa by se měla přehrávat na telefonech, a to kvůli lepšímu zážitku – vertikálně a ve 4K rozlišení.

Společnost Instagram se údajně setkala s největšími hvězdami sociálních sítí, které by diváky v budoucnu měly na novou část služby přilákat. Uvedení funkce na trh by se s největší pravděpodobností mělo odehrát 20. června tohoto roku. Co však nemůžeme zatím očekávat, je konkurenceschopnost službách typu Netflix či HBO. A je to vcelku logické. Vybudování takové části služby by trvala nejen několik měsíců, ale také by to Instagram stálo nemalé finanční prostředky. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat