Samsung si podal patent na notch a na bezrámečkový telefon

Samsung si podal patent na notch a na bezrámečkový telefon
2018-05-22T09:44:31+02:00
• 22. 5. 2018
3

Jihokorejská firma Samsung si dříve udělala srandu z notche, který se objevil u Apple. Zatím si však podali patent na vlastní notch. Ten je velice obdobný ostatním notchům od jiných výrobců. Dle obrázku to vypadá, že nový Samsung bude mít i čtečku otisků prstů pod displejem. Samsung však se připravuje i na „dobu po notchi“ a rovnou si podal patent na telefon, kde displej zabírá více než 99 % přední plochy.

Desing podobný jako u iPhone X

Dle získaného obrázku vypadá nový patent od Samsungu velice obdobně k notchi, který vytvořil Apple u modelu iPhone X. S informací přišel německý server Mobielkopen, který získal informace z čínského patentového úřadu SIPO. Tento patent podal Samsung 30. března tohoto roku. Z obrázku můžeme vyčíst, že zařízení bude mít bezrámečkový displej, USB-C, pravděpodobně čtečku pod displejem a duální kameru na zadní straně (horní obrázek).

Samsung notch

Druhý patent

Samsung si i s patentem na notch podal patent na zcela bezrámečkový telefon, jak můžete vidět výše.  Zajímavostí je přítomnost pouze jedné kamery na zadní straně. Na obrázku z patentového úřadu není ani viditelné, jakým způsobem bude řešena přední kamera na tomto zařízení. Nabízí se možnost vysouvací kamerky, ale ani ta není z obrázku patrná. Ani jeden patent nemá viditelnou čtečku otisku prstů, tedy můžeme předpokládat, že ta již bude zabudována pod displejem. Druhý patent by měl mít tak tenké rámečky a displej zabíhající natolik k okrajům, že pokryje 99 % celé přední strany.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

alois navratil

22. 5. 2018, 15:12

tak nejdriv pisete ze bude mít dualni kameru a vzapeti na to pod obrazkem upozornite ze dualni kameru podle obrazku mit nebude tak jako si mam vybrat nebo jak?

Karel Čapka

VIP 22. 5. 2018, 18:09

Dobrý den, Aleši,
článek byl upraven tak, aby již bylo vše srozumitelné. Vrchní obrázek s notchem má duální kameru.
Druhý obrázek s bezrámečkovým telefonem nemá duální kameru. :)

alois navratil

23. 5. 2018, 1:37

diky, ale nejsem žádný Aleš. maximalne tak Lojza, Lojzíček, Lojzek, Lolek, Lojzi, ale určitě ne Aleš. děkuji

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat