iPhone SE 2: očekávat můžeme výřez v displeji a Touch ID uvnitř displeje

iPhone SE 2: očekávat můžeme výřez v displeji a Touch ID uvnitř displeje
2018-05-16T10:09:39+02:00
• 16. 5. 2018

O tom, zda bude letos na jaře představen nový iPhone SE, jsme napsali již několik článků. Podle posledních spekulací to vypadalo, že se čtyřpalcového iPhonu opravdu na jaře dočkáme. Následně byly zprávy takové, že druhá generace iPhonu SE nakonec nebude. Podle nově zveřejněného nákresu se jej skutečně dočkáme.

iPhone SE 2 s výřezem v displeji?

Druhá generace iPhonu SE se pravděpodobně dočká stejného výřezu, jakým disponuje aktuální vlajková loď iPhone X. Technologie Face ID však bude chybět. 

Zahraniční server MacRumors nyní získal nákres a přesné rozměry nového iPhonu SE, a to přímo od výrobce Olixar. Podle údajných informací bude výřez v displeji minimálně z poloviny tak velký jako u iPhonu X. Je tedy více než pravděpodobné, že se do tak malého prostoru tak složitá technologie, jako je Face ID, prostě nevejde. 

Navíc by bylo nereálné, aby se v iPhonu SE 2 objevilo Face ID bez navýšení základní ceny připravovaného modelu. Kdyby se tak skutečně stalo, Apple by totálně pohřbil aktuální vlajkovou loď iPhone X. 

iPhone SE 2 s Touch ID uvnitř displeje?

Nicméně, druhá generace iPhonu SE přinese lehce pozměněný design. Na přední straně telefonu se totiž objeví nejen výřez v displeji, ale samotný displej bude protáhlý téměř k samotným hranám smartphonu. Údajně bude iPhone SE 2 nabízet 4,7palcovou úhlopříčku displeje, zatímco konstrukčními parametry bude o něco menší, než současná generace. Telefon by se tedy měl pohodlně ovládat jednou rukou. 

Na výkresech není znázorněna zadní strana telefonu. Je tedy velmi obtížné prohlásit, zda bude iPhone SE 2 vybaven bezdrátovým nabíjením. Podle předchozích informací se však bezdrátového nabíjení dočkáme, a to díky skleněnému povrchu. Otázkou je, jak by Apple vyřešil bezpečnostní ověřování. Doposud na iPhonu SE bylo k dispozici Touch ID, ovšem nyní jej společnost zřejmě odstraní (podle nákresů). Face ID se zde rozhodně nedočkáme. Na řadu tedy přichází Touch ID uvnitř displeje.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat