Garmin odhalil komunikátor inReach Mini

Garmin odhalil komunikátor inReach Mini
2018-05-10T16:29:10+02:00
• 10. 5. 2018

Zaryté fanoušky do turistiky může potěšit nejnovější přírůstek od společnosti Garmin, která odhalila satelitový komunikátor s názvem inReach Mini a ten vás vysvobodí od nošení chytrých zařízení do přírody. Přestože ani samotná prodejní cena není zrovna vůbec dostupná, tak jedinou vadou na kráse je potřeba navíc uhradit měsíční předplatné za využívání globálních satelitů pro komunikaci.

Spíše jen lepší vysílačka

O kompaktnosti hodně vypovídají rozměry 102 x 51 mm a udaná hmotnost 99 gramů. Robustní konstrukce nabízí poutko pro uchycení, ovšem bez klipsu. Životnost baterie se liší dle zvoleného režimu, ale standardně se pohybuje v rozmezí 30 hodin až 20 dnů. Zvýšenou odolnost potvrzují získané certifikace MIL-STD-810F a IPX7. Zmiňovaný poplatek za celosvětovou síť Iridium vychází od 15 eur (tj. cca 384 Kč) za měsíc.

 

Poté lze zasílat a přijímat textové zprávy nebo odesílat SOS zprávu do střediska s nepřetržitým provozem. Díky nasazené technologii Bluetooth jde vysílačku spárovat s jakýmkoliv telefonem a přes bezplatnou aplikaci Garmin Earthmate získáte například kontakty z vašeho seznamu, mapové podklady, grafy NOAA či informace o počasí. Nakonec prodej bude oficiálně zahájen ve 2. čtvrtletí tohoto roku za cenu 350 eur (tj. cca 8 957 Kč).

Zdroj: explore.garmin.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat