Fortnite je dostupný pro Android, ale jen pro Samsung mobily aktualizováno

Fortnite je dostupný pro Android, ale jen pro Samsung mobily [aktualizováno]
2018-08-09T18:10:17+02:00
• 9. 8. 2018
13

Aktualizováno 9. 8.

Očekávaná hra Fortnite je ode dneška dostupná pro mobilní operační systém Android. Byla představena spolu s novým Samsung Galaxy Note 9, který má tuto hru v sobě již předinstalovanou. Hra je ode dneška dostupná i pro další Samsung zařízení, konkrétně pro Samsung Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Tab S3, and Galaxy Tab S4. Stačí, aby si uživatel zmíněných telefonů otevřel Galaxy App Store a vyhledal tuto hru. Počítá se s tím, že hra bude brzy dostupná i pro telefony jiných značek.

Aktualizováno 6. 8.

Uvedení herní novinky Fortnite pro Android se blíží. Dříve se spekulovalo, že si Samsung zajistil exkluzivitu, což se nyní potvrzuje skrze uniklý instalační APK balíček. Ač byste se mohli těšit, že si nainstalujete uniklou verzi, tak to nemá moc cenu. APK balíček obsahuje několik ochranných prvků, které zaručují, že ke spuštění dojde jen na zařízeních s S-PEN s bluetooth funkcionalitou. Takže ve výsledku je verze určena jen pro Galaxy Tab S4 a nepředstavený Galaxy Note 9. Pokud byste již nyní měli například k dispozici tablet, tak to neznamená, že si hru zahrajete.

Kromě toho se také potvrzuje, že hra jako taková nevyjde v Obchodě Play. Jedná se o zajímavé rozhodnutí, které ale zvýší míru stahování i z neoficiálních zdrojů.

Aktualizováno 30. července

Zanedlouho se máme dočkat hry Fortnite Mobile. Zatím se spekuluje, že po omezenou dobu bude herní novinka dostupná exkluzivně jen pro nadcházející Galaxy Note 9 od Samsungu. Po uplynutí třiceti dnů se máme dočkat rozšíření na další smartphony. Oficiální stránky ale uvádějí, že přímá podpora bude zajištěna jen na přibližně 39 zařízeních:

  • Google Pixel 2 a 2 XL
  • Huawei
    • Mate 10, Mate 10 Lite, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite, P9, P9 Lite, P8 Lite (2017)
  • LG
    • G6, V30, V30+
  • Motorola
    • Moto E4 Plus, Moto G5, Moto G5 Plus, Moto G5s, Moto Z2 Play
  • Nokia 6
  • Razer Phone
  • Samsung Galaxy
    • A5 (2017), A7 (2017), J7 Prime (2017), J7 Pro (2017), Note 8, On7 (2016), S9, S9+, S7, S7 edge, S8, S8+
  • Sony Xperia
    • XA1, XA1 Ultra, XA1 Plus, XZ, XZs, XZ1

Očekávali bychom, že hra má jisté hardwarové nároky, proto je seznam vcelku omezen, ale jak upozorňuje web Android Authority, tak například Moto E4 Plus má procesor MT6737 z roku 2016 a přesto je mezi podporovanými zařízeními. Možná má tento seznam něco společného se verzí Androidu. Musíme si počkat na oficiální uvedení, jestli bude seznam konečný, nebo bude rozšířen.

Aktualizováno 27. července

Očekávána Fortnite dorazí na mobilní platformu spolu s uvedením nového Samsung Galaxy Note 9, tedy 9. srpna tohoto roku. Několik zdrojů uvedlo, že hra Fortnite bude pro systém Android vydána spolu s představením Galaxy Note 9 a bude na tomto zařízení předinstalována. Bohužel hra bude exkluzivně dostupná právě jen na Galaxy Note 9 po dobu třiceti dnů. Teprve poté bude dostupná veřejně prostřednictvím Google Play. Zákazníci, kteří učiní předobjednávku nového Galaxy Note 9 obdrží speciální bonusy ke hře.

Fortnite

Původní článek 28. května

Známá a v poslední době populární hra Fortnite Battle Royale od Epic Games přijde letos v létě i na systém Android. Stane se tak rok po uvedení hry na trh. Fortnite je dostupný již na platformách  Windows, macOS, PlayStation 4, Xbox One a od března i na iOS.

Konkurence k PUBG

Silným konkurentem k Fortnite je hra PUBG, která již na Androidech od března tohoto roku. Stejně tak je dostupná i na iOS. Fortnite je postupně vydáván a jako poslední se dostane právě na Android, avšak až čtvrt roku po PUBG, což mu sice může pár hráčů ubrat. Fortnite však vsází na možnost multiplatformního hraní. Tedy ten, kdo ji hraje na chytrém telefonu, ji zároveň hraje s osobou, která ji hraje na počítači či s tou, která je zrovna na PlayStation 4. Hra možná rovnou přijde s voice chatem, což umožní snadnou komunikaci při společných hrách. Pokud hra s voice chatem nepřijde, tak bude v brzké době po představení hry dodán.

Fortnite Android

Ve hře bude například ještě možnost upravit si tlačítka, aby je hráč měl přizpůsobené svému stylu hraní. Vývojáři na svém webu též oznámili další drobné změny. Pokusí se zmenšit instalační balíček hry, který má prozatím větší množství, než by bylo pohodlné pro uživatele ke stáhnutí. Vývojáři se též zaměřují na lepší ovládání střelby či funkce automatického běhu. Dle dalších informací hra dostane možnost pozorovat hráčské statistiky, což zatím na iOS není možné. Též se pokusí zlepšit výkon hry samotné a možnost tzv. šetřiče baterie, kdy vám klesne grafické prostředí, ale zlepší se plynulost vykreslování.

Zdroje: droid-life.com, gizchina.com, xda-developers.com, epicgames.com, xda-developers.com, androidauthority.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Dříve jsem měl Huavei p8 lite, ale koupil jsem si Xiaomi s doměním že mi to na Xiomi půjde a teď jsem zjistil že zatím ne, ale na můj minulý to jde .

Myslíte že vyjde i na Xiaomi Redmi Note 5?

SamFly Chalupecký

30. 7. 2018, 13:58

Xiaomi??

Mirek Javořík

30. 7. 2018, 12:32

a Xiaomi??!?

S verzí androida asi těžko,můj pixel 1 na seznamu není a běží na stejné verzi androida jako pixel 2.

Přemysl Vaculík

VIP 30. 7. 2018, 10:51

Myslel jsem spíš ovladače.

Ono to bude něco jako u PUBG,kdy je udáváno kolem 10 zařízení které jsou podporovány a přitom jede na skoro všem.

Aleš O M G M E N

30. 7. 2018, 9:36

a HTC??

Přemysl Vaculík

VIP 30. 7. 2018, 10:52

Na seznamu není, ale možná dojde k doplnění zařízení.

alois navratil

10. 8. 2018, 11:39

htc hod do kose…

Kristián Mohač

29. 5. 2018, 15:32

Multiplatformní hraní není dle mého názoru dobrý nápad. Na PC je přece jen lepší ovladatelnost jak na mobilu, v tom budou mobilní hráči v nevýhodě.
PUBG Mobile má tohle vyřešené lépe.

Ano, u Fornite to lidi budou řešit taky že si připojí klávesnici a myš (jako u PUBG mobile), jenže to už pak ztrácí význam

Tak to neni pouze kdyz budes hrat s kamosem ktery hraje na pc tak to bude multiplatformní ale kdyz budes hrat sam nebo s kamosem na mobile je to jen jedna platforma

aldoss JOKER

28. 5. 2018, 22:09

Dobré vědět :D Ale ne vážně se těším

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat