První upoutávky na Samsung Galaxy Note 9 zveřejněny aktualizováno

První upoutávky na Samsung Galaxy Note 9 zveřejněny [aktualizováno]
2018-08-09T17:26:03+02:00
• 26. 7. 2018
13

Aktualizováno 26. července

Ode dneška za dva týdny dojde k představení novinky Samsung Galaxy Note 9. Výrobce vypustil hned tři upoutávky, které lákají na některé vlastnosti top modelu. První se zaměřuje na výdrž na jedno nabití. Jedná se trochu o odvážný krok, zejména s ohledem na problémovou baterii dřívějšího modelu. Zřejmě si tak chce Samsung vylepšit pověst.

Další dvě videa se zaměřují na prostor pro data a rychlost připojení. Zde se dá počítat s nasazením nejnovějších technologií v oblasti LTE. Neočekáváme, že by novinka nabídla 5G modul. Co se týče úložného prostoru, spekuluje se o verzi s 512GB úložištěm.

Aktualizováno 24. července

Podle nejnovějších informací se Samsung Galaxy Note 9 bude v Evropě prodávat ve dvou variantách – modré a černé. Nejvybavenější model bude nabízet vnitřní úložiště s kapacitou 512 GB a bude stát 1 250 eur, tedy více než 31 000 Kč. Samsung však údajně navýší kapacitu úložiště u základního modelu.

Doposud bylo u základní verze k dispozici 64 GB. Galaxy Note 9 v nejnižší verzi ale nabídne hned 128 GB a bude stát 1 050 eur, tedy zhruba 27 000 Kč. Více informací prozatím nemáme. Jakmile ale zjistíme více, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím našeho článku.

Aktualizováno 23. července

Společnost Samsung nový model Galaxy Note 9 představí zhruba za měsíc. Není tedy divu, že se na internetu objevují další informace o tomto telefonu. Údajně bychom se mohli dočkat nové barvy pod názvem Deepsea Blue. Jak již název napovídá, bude se jednat o modré provedení, které má připomínat mořskou hlubinu.

Celkově by Galaxy Note 9 měl nabízet hned pět barevných variant – modrou, hnědou, šedou, černou a fialovou. Nutno podotknout, že již v zmíněné modré barvě vypadá telefon opravdu úchvatně. Inu, posuďte sami níže. To ale není vše. Pokud jsou informace pravdivé, měli bychom se dočkat také navýšené kapacity baterie.

Aktuální model Galaxy Note 8 nabízí 3 300 mAh baterii. Očekávaná generace však nabídne 4 000 mAh. Nejedná se o kdo ví jaké velké navýšení, na druhou stranu výrobce použije velmi úsporný procesor. Údajně by tak telefon měl zvládnout 25hodinové přehrávání videa, a to při maximální světelnosti displeje.

Původní článek 21. července

Oficiální datum odhalení nového modelu Galaxy Note 9 bylo stanoveno na 24. srpna 2018. Čím rychleji se datum blíží, tím více informací o novém telefonu od jihokorejského výrobce víme. Nyní na internet unikly další specifikace. 

Nedávno na internet unikl oficiální reklamní plakát, podle kterého jsme zjistili více, než by se na první pohled mohlo zdát. Nyní údajně unikly produktové fotografie modelu Galaxy Note 9. Pokud jsou fotografie opravdu věrohodné, měli bychom se dočkat stejného designu, jako u Galaxy Note 8. Nová generace řady Note tak bude po konstrukční stránce téměř totožná. 

Samsung Galaxy Note 9 aneb žádné výrazné změny

Na přední straně zařízení se mnoho změn neudálo, vlastně vůbec žádné. V zadní části telefonu můžeme však vidět nový výřez pro dvojici fotoaparátů. Ovšem to je jediná výrazná změna, které si na první pohled lze všimnout. Druhým novým designovým prvkem je přesunutí čtečky otisků prstů. Ta se nyní přesunula pod fotoaparáty. 

Fotografiím lze však do jisté míry věřit, neboť doposud nebyly k dispozici žádné informace o novém designu či jiných konstrukčních změn. V rukou však máme informace i o cenách a datu představení. 

Údajně bychom se nového kousku neměli dočkat 9. srpna, nýbrž 24. srpna 2018. Polský server Spider’s Web prohlásil, že získal finální ceník Galaxy Note 9. V Polsku by se cena měla pohybovat okolo 4299 PLN, což je zhruba 24 875 Kč bez DPH. Za tuto cenu by zákazník měl dostat základní model s operační pamětí 6 GB a vnitřním úložištěm o kapacitě 128 GB. V prodeji budou navíc tři varianty – černá, modrá a fialová. 

Samsung Galaxy Note 9 by měl být vybaven displejem typu Super AMOLED Infinity s rozměry 6,4 palců. Mezi další hardwarové specifikace patří například aktuální procesor Exynos 9810, který se v současné době nachází v Galaxy S9. Nadcházející vlajková loď bude vybavena novějším typem, a to Exynos 9820. Kapacita baterie by pak měla činit 4 000 mAh. 

Zdroje: sammobile.com, sammobile.com, androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Tomas Vanek

26. 7. 2018, 0:36

Vysoká cena ?…před třemi lety stál černý a zelený S6 edge 128GB 29.000,-.A šel na dračku.

Zdeněk Koutský

VIP 26. 7. 2018, 16:39

V České republice se cena může pohybovat kolem 35 000 Kč, a to kvůli DPH….to už je zkrátka dost

Matěj Vondráček

21. 7. 2018, 17:27

Jaký je rozdíl mezi AMOLED a Super AMOLED?

Přemysl Vaculík

VIP 21. 7. 2018, 19:31

Super AMOLED je obchodní název pro AMOLED s integrovaným digitizérem.

Lukáš Pavelka

21. 7. 2018, 13:04

Koukám že debi.lovy stačil spadnout.

Zdeněk Koutský

VIP 26. 7. 2018, 16:40

No jo, máte pravdu. Vážně je ten displej rozbitý :D :D

Martin Jeřábek

VIP 21. 7. 2018, 12:16

Zas mimo cena, a žádné změny krom nového stylusu.

Zdeněk Koutský

VIP 26. 7. 2018, 16:40

Bohužel, to se dalo čekat….

No hrůza tak snad příště :D

Přemysl Vaculík

VIP 21. 7. 2018, 12:16

Spíš nevidím smysl v řadě Note. Stylus jsem zkoušel, ale nikdy jsem pro něj nenašel využití.

Vojtěch Vincze

21. 7. 2018, 12:45

Pokud ho nepotřebujete nebo neumíte využívat, tak to nechápete. Já měl Note 4 a právě S-pen z toho dělal úplně jiné zařízení. Teď mám LG G6 a S-pen mi chybí každý den. Takže čekám, s čím Samsung přijde a pokud to u Notu nezazdní nějakou kravinou, tak do něj jdu.

Jsem rád za ten stylus ale bohužel to samé nemůžu říct o nudloidním displeji u Samsungu extranudloidním a té čtečce na zádech tomu jsem zase nepřišel na chuť já. :D

Zdeněk Koutský

VIP 26. 7. 2018, 16:41

Upřímně, dle mého názoru je stylus zbytečné příslušenství. Pokud stylus, tak jedině na tabletu. Na mobilním telefonu pro něj nevidím smysluplné využití.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat