Hra Dungeons & Dragons pomalu ožívá

Hra Dungeons & Dragons pomalu ožívá
2018-04-13T14:27:11+02:00
• 13. 4. 2018

Tým, který Dungeons & Dragons tvoří, je sice stále ještě na začátku vývoje, ale na rozdíl od předchozích verzí se nejedná o rozšířenou realitu. Ve hře se budou nacházet karty s různými skenovatelnými kódy, a jakmile se kód naskenuje, načte se monstrum a nebo postava. Kromě toho tvůrci pracují na zakomponování terénu do mixu s kartami pro mapy a terénní nerovnosti.

Pochopitelně jsou zde určitá omezení, jelikož se jedná o malý projekt. Každopádně jeho potenciál je obrovský. V budoucnu bychom si mohli vytvořit postavy podle vlastních představ, stejně jako ve hře Skyrim. Poté si pouze vytisknout kód, který nám umožní použít naši postavu přímo do hry a bojovat s různými příšerami.

Možnosti, jak využít rozšířenou realitu, jsou prakticky nekonečné a toto je jedna cesta z mnoha. Navíc je to skvělá příležitost, jak může technologie pomoci spojit mezeru mezi představivostí a hrou. Rozšířená realita totiž není určena pouze pro Pokemon GO.

Nový způsob hraní Dungeons & Dragons

I když se nebude jednat o to pravé, živé hraní Dungeons and Dragons, stránky jako Roll20 vytváří vzdálené hraní D&D lehčí než kdy předtím. A fanoušků, kteří stále tuto hru hrají, je více než dost. A pro ně by nová aplikace byla určitě vítaným přínosem.

Pokud vás dění okolo vývoje Dračího doupěte zajímá, můžete sledovat stránky samotných tvůrců. Sami se zatím nerozhodli, jestli projekt zůstane pouze koníčkem, nebo se přihlásí na Kickstarter, nebo něco jiného. Každopádně stojí za to stránku sledovat, pokud se o tuto oblíbenou hru, rozšířenou realitu, a nebo dokonce o obě dvě věci zajímáte.

Hráli jste někdy Dungeons and Drangons? Uvítali byste, kdyby se projekt rozšířil? Dejte nám vědět do komentářů!

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat