Fitness náramek AURA Band vás odmění

Fitness náramek AURA Band vás odmění
2018-04-13T16:01:40+02:00
• 13. 4. 2018
1

Odvětví chytrých náramků, které i mimo čistě stylového určení něco umí, se v dnešní době poměrně rozrůstá. Je však nutno podotknout, že kromě značek, jako je Fitbit či Huami se svými Amazfit, se s téměř žádnou další značkou, která by vyráběla nositelná zařízení schopná sledování pohybu a činnosti, minimálně na našem trhu nesetkáme.

Do této „rodiny“ se nově přidala značka AURA. Ta je se svým náramkem stále ve fázi „crowdfundingu“, tedy ve fázi dobrovolných finančních příspěvků, a to na platformě Kickstarter. Společnosti se již podařilo vybrat o více než pět tisíc dolarů více, než byl jejich cíl. Na svém kontě má již přes 45 000 amerických dolarů. Z těchto čísel vyplývá, že veřejnost má o tento náramek zájem, což pro společnost AURA znamená jednoznačně zelenou.

Náramek AURA Band aneb opět něco nového

Hlavním rysem tohoto fitness náramku je jeho zaměření na vaše zdraví. Náramek AURA Band shromažďuje informace o vaší aktivitě a stavu vašeho těla. A to kompletně v reálném čase, nikoliv po intervalech. To vám zajisté pomůže zjistit, jak na tom vaše zdraví je, a můžete následně rozhodnout, zda si dáte o jeden, či dva kilometry navíc.

K zařízení je potřeba aplikace, která je dostupná jak na Android, tak na iOS.

Zařízení kombinuje sledovač aktivity a monitoring srdečního tepu s takzvanou „bioimpedantní analýzou.“ To umožňuje přesnější měření a následně přesnější výsledky o vašem těle. Pro aktivaci této analýzy vás aplikace navede k určitému úkonu. Ten spočívá v kruhovitých pohybech vašich paží. Náramek následně aktivuje nízkonapěťový mód, díky němuž provede tzv. aktivní a reaktivní měření vaší tkáně.

Zmíním však, že poněvadž se zařízení nachází ve fázi Kickstarteru, jedná se o jakýsi prototyp. Tvůrci však mají cíl jasný. Díky pokročilému monitoringu chtějí, abyste se díky dostupným informacím o svém těle rozhodovali plně sami. Náramek je primárně zaměřen na 4 aspekty: hydratace, svalová hmota, minerály a tuk. Tyto informace po zmíněném „skenu“ vašeho těla uvidíte na příslušné aplikaci ve vašem mobilním zařízení.

Nyní se dostávám k hlavnímu lákadlu tohoto náramku. Ne jen, že skvěle monitoruje vaše tělo, ale společnost plánuje odměňovat nejaktivnější uživatele tzv. „AURA Coins.“ Ty budou moci následně přeměnit v odměny u potenciálních partnerů společnosti AURA. Představit si lze např. permanentní přístup do fit center apod.

Pokud se vám náramek zamlouvá, lze si jej již dnes zakoupit v předběžném stádiu za 99 amerických dolarů. Pro představu, Charge 2 od společnosti Fitbit vás vyjde na 149 dolarů na Amazonu. Jen je třeba podotknout, že při případné nefunkčnosti není garantováno vrácení peněz. Dle nabitých informací se však vyplatí počkat na plné vydání.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Michaela Šmardová

14. 4. 2018, 8:42

Atohj. Milió. :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat