OnePlus 6 se představí 16. května aktualizováno

OnePlus 6 se představí 16. května [aktualizováno]
2018-05-16T17:36:36+02:00
• 25. 4. 2018
6

Aktualizováno 25. 4.

Konečně zde máme oficiální datum, kdy bude představen další top model od společnosti OnePlus. Výrobce začal rozesílat emaily s tou informací i věrným fanouškům. Novinka OnePlus 6 se tak představí 16. května v 16:00 v Londýně.

Aktualizováno 16. 4.

Představení OnePlus 6 se neúprosně blíží a v podstatě se dá očekávat smartphone s výbornou výbavou, displejem s výřezem a zajímavou cenou. Na druhou stranu se moc nemluvilo o dodatečných funkcích a vlastnostech. Díky zveřejněnému příspěvku na oficiálním Twitter účtu indické pobočky OnePlus se naskytuje možnost, že OnePlus 6 bude nabízet voděodolnost. Otázkou je, jakou certifikaci bude novinka splňovat.

Aktualizováno 11. 4.

OnePlus připravuje svůj nadcházející top model a je jasné, že opět nabídne výborný hardware. Již nyní je potvrzeno, že novinka bude mít výřez v displeji a v podstatě nás nemůže nic překvapit. Nyní jsme se ale dočkali fotografie, kde společnost ukazuje OnePlus 5T, pod kterým se nachází OnePlus 6.

Skoro byste takovou fotografii přešli a byli byste jen natěšení na oficiální odhalení, ale zaměřte se na snímek ještě jednou. Kde má OnePlus 5T přepínač tichého režimu, má OnePlus 6 slot na SIM kartu. Otázka je tedy, jestli OnePlus 6 přijde o dedikovaný přepínač, nebo došlo jen k přemístění na druhou stranu.

Aktualizováno 9. 4.

V poslední době se objevuje více úniků a informací kolem OnePlus 6, což většinou znamená, že k představení dojde velmi brzy. Ačkoliv se výrobce zatím nepochlubil jakoukoliv pozvánkou na konkrétní datum, tak zde máme první informace. Konkrétně unikl obrázek s konkrétním datem. OnePlus 6 bychom se měli dočkat již 5. května. Nyní si tedy musíme počkat na potvrzení této informace.

Aktualizováno 6. 4.

Není pochyb, že OnePlus nabídne u svého dalšího top modelu tu nejlepší výbavu za relativně dobrou cenu. Již víme, že bude obsahovat výřez v displeji, informoval o tom sám CEO společnosti. Prozatím jsme neměli k dispozici fotografii přední strany, ale to se nyní mění. Na internetu se objevil jeden snímek, kde jde vidět maximální využití plochy pro zobrazovací panel.

Mimo jiné se potvrzuje použití Snapdragonu 845 s maximální taktovací frekvencí 2,8 GHz.

Aktualizováno 27. 3.

Nedávno jsme se dočkali několika novinek od společností Oppo a Vivo a podle náznaků mohou nést podobný design jako nadcházející novinka od OnePlus 6. Nyní jsme se ale dočkali fotografie očekávaného smartphonu od OnePlus. Konkrétně se nám naskýtá pohled na záda, kde si zajisté první všimnete, že ani tentokrát nedošlo na odstranění konektoru na sluchátka.

Druhým podstatným faktem je, že pod foťáky se nachází čtečka otisků prstů, takže je nepravděpodobné, že by se zde nacházela ještě jedna v displeji, tak jako u Huawei Porsche Design Mate RS. Nyní si musíme počkat na další úniky a informace, ale vzhledem k dnešní novince se dá očekávat, že představení proběhne velmi brzy.

Aktualizováno 21. 3.

V tomto týdnu došlo na představení novinek od společností Oppo a Vivo, na jejichž základě můžeme odhadovat finální podobu OnePlus 6. Nyní se ale objevuje informace, že by nový top model od OnePlus mohl stát až 749 dolarů (cca 15 500 Kč bez daně a další poplatků).

To je samozřejmě daleko vyšší částka oproti dosavadním verzím při zahájení prodeje. V tomto případě by se ale mělo jednat o verzi s 8 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Pakliže se bude jednat o nejvyšší variantu, logicky bude k dispozici i verze s nižšími specifikacemi. Otázkou je, jestli bude OnePlus 6 nabízet jen dva modely, nebo rovnou tři. Na to si budeme muset nějakou chvíli počkat.

Původní článek 7. 3.

V posledních týdnech se začalo spekulovat o nadcházejícím top modelu společnosti OnePlus. Ačkoliv se ukázaly fotografie, na kterých má být OnePlus 6, tak je bereme s větší rezervou. Důvod je poměrně jednoduchý – může se jednat o výtvor grafika nebo o jeden z prototypů, na kterém se nyní pracuje.

OnePlus 6

Údajné snímky OnePlus 6

OnePlus 6 s výřezem

Fotografie mohou patřit nadcházejícímu modelu této společnosti, ale více důkazů nebylo, aspoň do této chvíle. Avšak nyní se objevily snímky obrazovek modelu A6000 z benchmarku AnTuTu, což odpovídá kódovému označení OnePlus 6.

Mnozí by si všimli samotného výsledku benchmarku, ale zajímavější je právě horní část se stavovým řádkem. Lze si povšimnout, že software nepočítá se středovou částí a všechny ikonky jsou po stranách. Vpravo dokonce jsou tři tečky, což indikuje, že po rozbalení notifikační lišty budou zobrazeny všechny informace.

Taktéž tyto snímky prozrazují, že OnePlus 6 má mít 18:9 (2:1) displej. Pakliže započítáme i stavový řádek, bude se jednat o 19:9 panel.

Co se týče specifikací, dá se počítat se Snapdragonem 845. V návaznosti na předešlé modely budou k dispozici dvě verze. Jedna nabídne 6 GB a druhá 8 GB operační paměti. Kromě toho se spekuluje o použití bezdrátového nabíjení, což by mělo za následek i změnu materiálu na zádech zařízení.

V tuto chvíli je nutné počkat na další úniky či spekulace, ale zatím to vypadá, že OnePlus půjde ve stopách jiných výrobců, kteří nasazují displej s výřezem. Otázkou je, jak zareaguje na tuto novinku fanouškovská základna společnosti OnePlus, pakliže se vše potvrdí.

Zdroje: androidcentral.com, 9to5google.com, twitter.com, techradar.com, gizchina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

nevím, jak jiný modely, ale OP2 má přepínač na levé straně :)

Karel Čapka

VIP 11. 4. 2018, 20:38

ten telefon pod 5t je obrácen displejem nahoru. navíc op potvrdil, že nebude odstraňovat alert slider

Ivan Šuhajda

28. 3. 2018, 13:27

zase vystouply fotak. to nikdo neumi zarovnat fotak ze zadni stranou?

Jiří Hora

21. 3. 2018, 22:19

Dobrý den,

Kdy se dá očekávat představení OnePlus 6? Je tento termín, alespoň přibližně, odhadnutelný? Představuje výrobce telefony v nějakém pravidelném cyklu?

Karel Straka

21. 3. 2018, 23:11

V červnu…

Karel Čapka

VIP 7. 3. 2018, 17:32

276 tisíc? :o

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat