Ikimobile BLESSPLUS – odolný telefon z korku

Ikimobile BLESSPLUS – odolný telefon z korku
2018-03-06T15:00:46+02:00
• 6. 3. 2018
2

Výrobce Ikimobile původem z Portugalska přivezl na letošní ročník veletrhu MWC v Barceloně ukázat jeden z novějších modelů s názvem BLESSPLUS, který můžeme zařadit mezi odolnější zařízení. Zahraniční média o něm sice moc neinformovala, ale asi marně byste v prodeji hledali telefon vyrobený z korku. Společnost využila 100% přírodní, obnovitelný a recyklovatelný korek bez uhlíkových stop nebo škodlivých emisí.

Specifikace v ideální sestavě

Korkové prvky jsou k sobě spojeny kovovým rámečkem, který vpředu zabírá 5,99palcový IPS displej s FullHD rozlišením. Zvýšenou ochranu zajišťuje sklo Gorilla Glass. Hardwarová stránka zahrnuje osmijádrový procesor Helio P20 od MediaTeku a operační paměť RAM o velikosti 6 GB. Uživatelská data zamíří do 64GB úložiště rozšiřitelné paměťovou microSD kartou. Konstrukce telefonu měří 157,5 x 75,8 x 9,25 mm.

Zadní část dostala dva 13megapixelové senzory či 3 800mAh baterii podporující rychlé nabíjení Pump Express 3.0. Seznam uzavírá přítomné USB typu C, přední 5megapixelová kamerka, čtečka otisků prstů, funkce dual-SIM a Android ve verzi 7.0 Nougat. Výrobce u korku slibuje odolnost až 50 let nejen díky vlastní pryskyřici (suberin). Cena v předprodeji začíná u hranice 359,99 eur (tj. cca 9 132 Kč) a na výběr je ze tří barevných variant. Kromě černého korku jsou k dispozici dva odstíny hnědé.

Zdroj: ikimobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Matěj Vondráček

6. 3. 2018, 15:48

Proč je ten telefon označen jako odolný? Není pogumovaný a nemá přední stranu nijak chráněnou. A nejspíš ani voděodolný, protože jsem v článku nenašel žádnou certifikaci. Ale možná by díky korku mohl plavat ;)

Karel Čapka

VIP 6. 3. 2018, 15:44

Android 7? lol

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat