Apple zdokonaluje MicroLED, náhrada za současné OLED panely

Apple zdokonaluje MicroLED, náhrada za současné OLED panely
2018-03-22T10:00:22+02:00
• 22. 3. 2018

Není žádným tajemstvím, že se Apple pokouší najít vhodné alternativy pro výrobu displejů (hlavním dodavatelem je společnost Samsung). Až nyní jsme se vůbec poprvé dočkali potvrzujících informací. Bloomberg uvedl, že Apple začíná navrhovat a vyrábět své vlastní displeje, a to pomocí „tajného výrobního závodu, který byl postaven poblíž Kalifornie“.

Zdá se, že Apple skutečně plánuje Samsung odříznout takřka ve všech směrech. Jablečná firma navíc podle všeho chce vyrobit novou generaci pod názvem MicroLED, což je technologie lepší než OLED, zato mnohem dražší.

MicroLED aneb průlomová technologie?

Společnost Apple do této technologie začala investovat již v roce 2014, kdy mimo jiné také získala LuxVue Technology, firmu zabývající se těmito technologiemi. Zpočátku se mělo za to, že se nového zobrazovacího panelu MicroLED dočkáme již při prvním uvedením Apple Watch, to se však bohužel nestalo.

Displeje MicroLED používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Podle anonymních zdrojů je technologie MicroLED ve velmi pokročilé fázi.

Přesto, první masové produkty, které budou disponovat obrazovkami MicroLED, nebudou v letošním roce připraveny – pravděpodobně ani příští rok. Je to hlavně z důvodu, že displeje MicroLED se vyrábějí obtížněji než OLED panely. Dokonce se schylovalo k odpískání celého projektu. Inženýři společnosti Apple přinesli opravdu průlomovou technologii, a nyní to vypadá, že vše dotáhnou do správného konce.

Apple již nějaký ten čas dává najevo, že by se rád stal nezávislou společností. Některé komponenty si již začíná vyrábět sám. V průběhu několika let podle všeho dojde také k „sestřelení“ hlavního dodavatele displejů – Samsung. Buď jeho displeje nahradí panely od LG, anebo Apple použije své technologie. O všem vás budeme samozřejmě informovat prostřednictvím článku.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat