Zveřejněny české ceny novinek Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact MWC 2018

Zveřejněny české ceny novinek Sony Xperia XZ2 a XZ2 Compact [MWC 2018]
2018-03-02T13:30:08+02:00
• 2. 3. 2018

Zdroj: Dotekomanie.cz

13

Aktualizováno 2. 3.

České zastoupení společnosti Sony nám právě zaslalo informaci o českých cenách novinek, které byly představeny na veletrhu MWC 2018. Sony Xperia XZ2 Compact bude stát 15 490 Kč a model Sony Xperia XZ2 přijde na 19 990 Kč. Na pultech českých obchodů se objeví v polovině dubna.

Původní článek 26. 2.

Konečně jsme se dočkali nového designu od Sony, byť v porovnání s konkurencí má ještě stále co dohánět. Výrobce nasadil u mobilů Xperia XZ2 a XZ2 Compact design, který cílí na minimalizaci bočních rámečků. Dokonce jsme se dočkali zmenšení těch nad i pod displejem. Jak je patrné, i Sony nabízí u novinek zobrazovací panely s poměrem stran 18:9 (2:1).

„Je-li zábava vaší prioritou, potom jsou naše nové modely Xperia XZ2 a XZ2 Compact ideálními telefony pro vás“, uvedl Hideyuki Furumi, výkonný viceprezident globálního prodeje a marketingu společnosti Sony Mobile Communications. „Z toho, co se ukrývá uvnitř – od technologií světové úrovně, až po nový elegantní, sofistikovaný design – vše, co potřebujete, a ještě mnohem víc. Díky našim novým produktům pro nahrávání a sledování videí i poslech hudby jsme posunuli hranice Sony ještě dále a nabízíme maximální zábavu.“

Ve jménu zábavy

Jak již bylo napsáno, Sony nasadilo protáhlejší displeje a více využilo prostoru na přední straně mobilů. Celkový design je zaoblenější, aby se novinky držely lépe, aspoň podle výrobce. Ačkoliv konkurence už běžně používá 2K rozlišení, Sony zůstalo u Full HD+. Sice se nejedná o hodnotu, kterou byste uvítali při sledování virtuální reality, ale na druhou stranu bude mít příznivý vliv na spotřebu energie. Na 4K si budeme muset počkat u mobilu Xperia XZ2 Premium, který očekáváme později v tomto roce.

Smartphony disponují prostorovým zvukem S-Force Front Surround, který se line ze stereo reproduktorů. Sony dodává, že jsou nejhlasitějšími reproduktory Xperia v historii. Aby byl prožitek lepší, byla použita i technologie DSEE HX pro upscaling. Zřejmě chtěli ještě více podtrhnout zvukový výstup, a proto zakomponovali systém dynamických vibrací (Dynamic Vibration System), který analyzuje data z audia.

V rámci fotografických schopností se vyjímá podpora natáčení videí ve 4K HDR s využitím formátu HLG (Hybrid Log Gamma). Pro běžné focení budou moci uživatelé využít funkce jako Predictive Capture s detekcí pohybu a úsměvu, focení v dávkách (Autofocus burst) a prediktivní ostření (Predictive Autofocus). Taktéž jsme se dočkali i možnosti pořizování videí s 960 snímky za sekundu s Full HD rozlišením.

Je evidentní, že si Sony nechalo záležet zejména na audiovizuálnímu využití mobilů Xperia XZ2 a XZ2 Compact.

Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2

Základní model Xperia XZ2 bude k dispozici ve čtyřech barvách. O výkon se bude starat procesor Snapdragon 845 od Qualcommu. Mezi hlavními novinkami v oblasti hardwaru je především podpora bezdrátového nabíjení. Jedná se o pozitivní krok vpřed, ale obnáší jistou cenu – záda jsou skleněná.

 

Xperia XZ2 Xperia XZ2

Jak je vidět, Sony zatím nenasadilo duální foťák na zadní straně. Na to si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Bohužel tu máme jednu ne příliš pozitivní informaci, aspoň pro některé. Xperia XZ2 neobsahuje konektor na sluchátka, takže se budete muset spokojit s redukcí z USB C konektoru.

Xperia XZ2 Xperia XZ2

Specifikace

  • displej: 5,7 palců, IPS, Full HD+, 18:9 (2:1), HDR, Sony BRAVIA, Corning Gorilla Glass 5
  • procesor: Snapdragon 845
  • RAM: 4 GB
  • úložiště: 64 GB + microSD (až 400 GB)
  • Android 8 Oreo
  • single, dual SIM
  • LTE (az 1,2 Gbps)
  • Foťáky:
    • zadní – 19 MPx, f/2.0, 960 fps, ISO 12800, ISO 4000, 5osá stabilizace
    • přední – 5 MPx, f/2.2
  • IP65/IP68
  • A-GNSS (GPS + GLONASS), WiFi Miracast, Bluetooth, 5.0, DLNA, NFC, USB 3.1 Gen. 1, LDAC
  • rozměry: 153 x 72 x 11,1 mm, 198 gramů
  • baterie: 3180 mAh + Qi bezdrátové nabíjení, Qnovo Adaptive Charging, Qualcomm Quick Charge 3.0

Sony Xperia XZ2 Compact

Na současném trhu byste marně hledali smartphone se specifikacemi top modelu a malou úhlopříčkou displeje. Xperia XZ2 Compact je právě takovým mobilem, nabízí 5palcový zobrazovací panel s poměrem stran 18:9 (2:1). Jedná se tedy stále o raritu na současném trhu.

Xperia XZ2 Compact Xperia XZ2 Compact

Xperia XZ2 Compact zdědila hodně hardwarových specifikací od svého většího sourozence, jen zde chybí bezdrátové nabíjení. Bohužel i v tomto případě není obsažen konektor na sluchátka.

Xperia XZ2 Compact Xperia XZ2 Compact

Specifikace

  • displej: 5 palců, IPS, Full HD+, 18:9 (2:1), HDR, Sony BRAVIA, Corning Gorilla Glass 5
  • procesor: Snapdragon 845
  • RAM: 4 GB
  • úložiště: 64 GB + microSD (až 400 GB)
  • Android 8 Oreo
  • single, dual SIM
  • LTE (az 1,2 Gbps)
  • Foťáky:
    • zadní – 19 MPx, f/2.0, 960 fps, ISO 12800, ISO 4000, 5osá stabilizace
    • přední – 5 MPx, f/2.2
  • IP65/IP68
  • A-GNSS (GPS + GLONASS), WiFi Miracast, Bluetooth, 5.0, DLNA, NFC, USB 3.1 Gen. 1, LDAC
  • rozměry: 135 x 65 x 12,1 mm, 168 gramů
  • baterie: 2870 mAh + Qnovo Adaptive Charging, Qualcomm Quick Charge 3.0

Dostupnost

Xperia XZ2 a XZ2 Compact budou celosvětově dostupné od března 2018 a budou se dodávat s Androidem 8.0 Oreo. Českou cenu prozatím neznáme, ale jakmile zastoupení společnosti poskytne bližší informace, budeme vás informovat.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Janda

29. 3. 2018, 15:01

Mimochodem, nějak mě tu chybí info, že Sony dává jako dárek k Xperii XZ2 i XZ2 compact bluetooth stereosluchátka v hodnotě 10.000 Kč.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 3. 2018, 15:05

Snažíme se vyhnout takovým marketingovým akcím. Ano, je to zajímavá informace, pro to zde máme kategorii sponzorovaných článků. Je mi jasné, že se pohybujeme na tenkém ledě. Mimo jiné, v momentu vytvoření článku nebyla tato informace dodána.

Michal Janda

29. 3. 2018, 14:55

Takže jak pan Vaculík přišel na to, že z hlediska vzhledu má Xperia XZ2 oproti konkurenci co dohánět? Posuzování vzhledu je čistě subjektivní, takže se toho pane Vaculík držte a pokud chcete porovnávat, porovnávejte pouze objektivní věci. Co se týče harwaru, softearu, výkonu i funkcí, je XZ2 naprostá špička, co se týče fotáku, pak už máme několik srovnávacích videí na YouTube, který jasně dokazujou, že ač Xperia nemá dual, minmálně se vyrovná Samsungu a oba pak strčí do kapsy poměrně jasně iPhone. Co se týče videa, tak full HD 4K HDR je to nejlepší, co momentálně na trhu je. Super slowmotion ve full HD. Dynamic vibration system. Mimochodem, srovnatelný Samsung 9 stojí o šest tisíc víc, iPhone, kterej zjevně zaostává za oběma dokonce o 16 tisíc.
PS. Momentálně jsem viděl srovnání fotáku z P20 pro s Xperií XZ2 a ty fotky ze „superfotáku“ P20 pro jsou trochu přesaturované a jasnější. Jinak, co se týče kvality, nevidím rozdíl. Opět možno dohledat na YouTube.

Michal Janda

29. 3. 2018, 14:56

….sory, chybička, mělo bejt 4K HDR…

Přemysl Vaculík

VIP 29. 3. 2018, 15:04

To nebylo myšleno jen k designu, ale celkově. Sony by udělalo lépe, kdyby změnilo více strategií. V mnohých ohledech stále dohání konkurenci, chybí mi nějaký pořádný krok. Slowmotion je zajímavá věc, ale upřímně, kolikrát to majitel použije? 4K HDR je pěkná věc, ale je k tomu potřeba HDR display, k čemuž potřebujete novou TV/Monitor a podobně.

Jaký nový design? Vždyť je to furt to samé už několik desítek let.. Se divím že jim to někdo kupuje a za ty prachy? Nikdy.. A můžou k tomu dávat zdarma i foťák Canon. Protože to co Sony zase předvádí je neuvěřitelné.. Naštěstí je na trhu mnoho lepšího zboží a levnější. Třeba asus zenfone 5. Tak to má smysl, ale nevím nevím co ti žaponci furt blbnou. Asi mají zálusk na HTC.. No a pak už nebude ani jedna značka, protože soudruzi z Číny se už do toho pěkně obuli a asi bude ještě hodně překvapení….

Jakub Kříž

26. 2. 2018, 19:55

Připomíná mi to můj první smartphone Sony Ericsson Xperia Neo. Že by Sony útočilo na nostalgii?

Přemysl Vaculík

VIP 26. 2. 2018, 20:06

To by ani nevadilo, přední strana je konečně použitelnější, ale ty záda? No nevím, trochu krok zpět.

Josef Matějka

26. 2. 2018, 10:35

Co reproduktory, jsou stereo?

Přemysl Vaculík

VIP 26. 2. 2018, 10:41

Jak je napsáno v článku, ano, obsahují stereo.

f/2.0 u hlavního foťáku? To jako vážně v dnešní době? Po této stránce se může jít Sony opět zahrabat do propadliště dějin. Sám jsem měl Sony Z3 compact (souběžně se Samsung Galaxy S5), což byl výbornej telefon ale ten foťák byla, navzdory některých pozitivních ohlasů, čirá katastrofa. Tolik digitálního šumu jsem snad neměl ani na již prehistorickém Sony Ericsson D750.

Přemysl Vaculík

VIP 26. 2. 2018, 11:16

Jako Sony umí vyrábět senzory, i foťáky, ale vždy u mobilů to nějak…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat