Oukitel přichází s kopií iPhone X, jmenuje se U18

Oukitel přichází s kopií iPhone X, jmenuje se U18
2018-02-14T09:18:06+02:00
• 14. 2. 2018
2

Oukitel přichází s dalším telefonem z vlastní střední třídy kategorie U. Nyní nese číslo U18 a snaží se kopírovat svým vzhledem iPhone X. Oukitel se snažil o pokrytí celé přední části displejem, jak je tomu u iPhone X, avšak na spodní straně jim zůstala černé nevyužité místo. Na vrchní straně se nachází tzv. notch, což je výřez mezi obrazovkou pro umístění kamery, reproduktoru a senzorů.

Špatná konstrukce přidává na váze

Oukitel kvůli ne příliš dobře technicky zvládnuté spodní části přední části telefonu má telefon o poznání větší, než je kopírovaný iPhone X. Oukitel U18 má obdobně velký displej s 5,85″, zatímco iPhone X má 5,8″. Větší velikost s sebou přináší i větší váhu, ta u U18 je na 213 gramech. Designově přední strana zařízení podobá zmiňovanému iPhonu, má zaoblené rohy a podobný displej. Zatímco záda telefonu jsou diametrálně odlišná. Duální fotoaparát má vertikální umístění a je zde též fingerprint. Pro uživatele by mělo kromě čtečky otisků prstů fungovat i tzv. Face ID, tedy odemykání telefonu pomocí rozpoznání obličeje vlastníka.

oukitel U18

Zmíněný duální fotoaparát má první 16MPx a druhý 13MPx senzor. Přední selfie kamerka má 5 MPx. O výkon se stará procesor ze střední linie od MediaTeku s názvem MT6750T, který je osmijádrový a je taktovaný na 1,5 GHz. Operační paměť telefonu činí 4 GB a interní má 64 GB. Výhodou je přítomnost portu USB typu C. Oukitel U18 přichází se systémem Android 7.0 s příslibem aktualizace na Android 8.0, tedy nečekejte budoucí přítomnost Project Treble. Baterie má kapacitu 4000 mAh, což může zajistit až dvou denní používání. U18 je dostupná ve dvou barevných variantách černé a zlaté, a to za cenu 3 800Kč.

Zdroje: kimovil.com, gizchina.com, oukitel.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Miroslav Tomeš

14. 2. 2018, 12:10

Zajímalo by mě co je na tomto telefonu tak „nezvládnutého“ vzhledem k poměru cena/parametry, když iPhone X se kterým je U18 srovnávám stojí bratru 30tis. a docela nerozumím termínu „kopíruje“. Jak může být kopií iPhone, který běží na docela jiném os a osobně se domnívám, že design veškerých smartphone je natolik podobný obecně, že bez bližšího zkoumání jsou si všechny podobné jako vejce vejci. Že by nelíbíl, protože nepatří mezi mainstreamové značky vnucované heurékou? Platí snad, že co čech to iPhone nebo Samsung? Osobně používám Elephone S7, nepovažuji ho ani omylem za napodobeninu Samsung a vzhledem k poměru cena/výkon bych rozhodně neměnil.

Karel Čapka

VIP 9. 3. 2018, 8:04

Nezvládnutá je například ta váha telefonu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat