Google Reply končí, ale jednalo se o úspěch aktualizováno

Google Reply končí, ale jednalo se o úspěch [aktualizováno]
2018-10-12T17:10:58+02:00
• 12. 10. 2018

Aktualizováno 12. 10.

V únoru jsme se dočkali experimentální aplikace Reply, která přinesla chytré odpovědi do notifikační lišty. V podstatě se snažila navrhovat text, který byste mohli jedním kliknutím z notifikace poslat. Aplikace jako taková přinesla podporu pro komunikační služby. Google hodnotí celý experiment jako úspěšný a z tohoto důvodu končí.

Zde se nikdy nepočítalo, že by se Reply dostalo do stabilní verze a oficiálně pod křídla Googlu. Vývojáři si jen otestovali možnosti a získané zkušenosti zakomponovali do současného Androidu 9 Pie. To ale neznamená, že se jedná o nativní funkci. Došlo totiž k přípravě pro vývojáře, kteří nyní mohou použít nativní možnosti Androidu. Samotná aplikace Reply bude ještě fungovat, ale postupem času zastará, jelikož nebude dostávat aktualizace. Následně se ale dočká konce. Kdy se tak stane, nevíme, ale mělo by to být za několik měsíců.

Původní článek 21. 2.

V rámci projektu Area 120 od Googlu najdeme experimentální aplikace, které testují nejrůznější funkce, nové postupy nebo jen jiný přístup k řešení problémů. Novinkou v rámci Area 120 je aplikace Reply, která se nyní dostává do uzavřeného beta testování – je zapotřebí pozvánka přímo od Googlu, respektive z projektu Area 120.

Reply aneb jednodušší život?

Samotná aplikace Reply má zjednodušit odpovídání na příchozí zprávy z nejrůznějších komunikační služeb. V roce 2016 jsme se dočkali s příchodem Androidu Nougat možnosti odpovídání na upozornění přímo z notifikací, a právě Reply povyšuje tuto funkci na novou úroveň.

 

Reply k podporovaným komunikačním službám přidá do notifikace tři možnosti jak odpovědět. Nejedná se o nahodilé nebo jednoduše předdefinované reakce. Vše je poháněno „umělou inteligencí“, takže se Reply snaží pochopit obsah zprávy a nabídnout nejrelevantnější reakci. Uživatel pak může jednoduše přímo v notifikaci vybrat reakci, přičemž možnost napsání odpovědi stále zůstává.

Kromě předdefinování odpovědí Reply může odpovídat samo, pokud třeba řídíte, jste na dovolené nebo vykonáváte jinou činnost. Informace získává z nastavení mobilu, z kalendáře nebo jiných součástí. Taktéž se plánuje automatická reakce, když třeba budete spát.

Dokonce se zde myslí i na případy, kdy vás někdo nutně potřebuje zastihnout – automatický systém jednoduše dá vědět, že pokud je zpráva velmi důležitá, má napsat konkrétní frázi a robot jednoduše obejde nastavení mobilu a vyzve majitele k odpovědi.

V tuto chvíli jsou podporované komunikační nástroje jako Android Messenger, Facebook Messenger, Hangouts, Slack a Twitter Messenger. Podařilo se ale objevit, že Reply počítá s integrací následujících komunikátorů.

  • Google Allo
  • Blackberry Messenger
  • Facebook
  • Instagram
  • Kakao
  • Signal
  • Telegram
  • Wechat

Skvělý nápad, ale je potřeba hodně práce

V tuto chvíli některé součásti ještě nefungují zcela ideálně. Například se nepodařilo úplně rozběhnout automatický systém reakcí. Respektive ještě nereaguje. Navíc aplikace jako taková podporuje hlavně angličtinu, byť jsou zprávy, že funguje pro francouzštinu a pár dalších jazyků. Čeština mezi nimi zatím není.

Jelikož je aplikace jen na pozvánky a navíc se jedná o uzavřené testování, není ještě k dispozici v Obchodě Play pro každého zájemce. Naštěstí jsou zde i jiné způsoby, jak si novinku vyzkoušet.

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat