Skagen Falster – nový zástupce do řady Android Wear

Skagen Falster – nový zástupce do řady Android Wear
2018-01-15T06:59:46+02:00
• 15. 1. 2018
2

Známý výrobce náramkových hodinek, společnost Skagen z Dánska, se již dříve zabývala myšlenkou chytrých hodinek. Avšak vždy šlo pouze o takzvané hybridní hodinky, které měly několik snímačů pod mechanickými součástkami a uměly počítat kroky nebo měřit srdeční frekvenci. Během veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas došlo k oficiálnímu představení hodinek s názvem Falser, přičemž jde o skutečné chytré hodinky.

V úvodu stojí za zmínku také fakt, že značka Skagen spadá pod křídla Fossil Group, stejně jako například značka Misfit. Každopádně nové hodinky Skagen Falser mají kulatý ciferník o průměru 42 mm a minimalistické prvky s jediným tlačítkem mu přidávají body k dobru. Hardwarovou stránku obstará čipová sada Snapdragon Wear 2100 od Qualcommu. Stinnou stránkou rozhodně bude chybějící technologie NFC, GPS modul a ještě absence snímače tepu.

Softwarovou výbavu zaštiťuje předinstalovaná platforma Android Wear ve verzi 2.0, kterou navíc Skagen doplnil o několik vlastních ciferníků. Kompatibilita je zaručena se zařízeními na Android 4.4 a výše nebo iOS 9 a vyšší. V prodeji budou dva druhy pásků ve více barvách. Varianta s koženým řemínkem má stát 275 dolarů (tj. cca 5 751 Kč) a verze s kovovým řemínek vyjde na 295 dolarů (tj. cca 6 169 Kč).

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Jiří Mrázek

15. 1. 2018, 11:31

Nechápu kdo by si je za tuhle cenu pořídil. Bez GPS, bez tepu, bez NFC.

Pavel Žurek

15. 1. 2018, 7:37

s tou cenou to chlapci trochu přestřelili, kdyby to mělo zmíněné senzory budiž… takto neprodejný…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat