Je zde další pokus o vzkříšení telefonů s Windows, nikoli však od Microsoftu

Je zde další pokus o vzkříšení telefonů s Windows, nikoli však od Microsoftu
2017-12-05T13:44:27+02:00
• 4. 12. 2017

Nedávno jsme psali o tom, že britský výrobce telefonů Wileyfox spustil prodej telefonu Wileyfox Pro, který poběží na systému Windows 10 Mobile. Objevil se zde ještě další pokus o vytvoření dalšího telefonu s tímto systémem. Výrobce Trekstore se snaží zatím vybrat peníze na následnou výrobu zařízení s názvem Winphone 5.0.

Slabé specifikace mnoho osob nepřesvědčily

Výrobce se snaží nalákat nové zákazníky pomocí crowdfundigového webu Indegogo. Zde se dozvídáme informace o parametrech, které Winphone 5.0 nabídne. Trekstore musí vybrat do dvou týdnů částku 500 tisíc eur, což je necelých 13 miliónů korun. Doposud tvůrci kampaně vybrali od 252 osob necelých 50 tisíc eur, což je jen deset procent z celkové částky, tedy přes milion a čtvrt korun českých.

Winphone 5.0

Trekstore již jeden telefon s Windows Phone vytvořil, jmenoval se WinPhone 4,7. Po dvou letech se pokusí přijít s novým telefonem, který byl poprvé představen na IFA v letošním roce. Co se týče specifikací, tak má SoC od Qualcommu Snapdragon 617 se osmi jádry, který pochází z roku 2015. Což je poměrně špatný krok pro nový telefon, který se začne prodávat v roce 2018. K tomu jsou k dispozici 3 GB operační paměti a 32 GB interní paměti. Hlavní kamera má 13 MPx a selfie kamera má 5 MPx. Nechybí Bluetooth 4.2, 3,5 mm jack a Gorilla Glas 3. Baterie má kapacitu 2250 mAh a nemá rychlonabíjení. Dle slov výrobců byste mohli na jedno nabití volat šest hodin, což je v dnešní době velice málo.

Cena začíná v předprodeji na 250 eurech, což je v přepočtu 6400 Kč. Pokud se vybere požadovaná částka, tak v únoru započne rozesílání telefonu všem zájemcům. Běžný prodej začne asi v březnu pravděpodobně s vyšší cenou. Odkaz na projekt.

Zdroj: indiegogo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat