Yeelight aneb první inteligentní reproduktor s Alexou od Xiaomi

Yeelight aneb první inteligentní reproduktor s Alexou od Xiaomi
2017-12-30T08:50:16+02:00
• 30. 12. 2017
1

Čínská společnost Xiaomi v poslední době nabírá na popularitě. Světoznámý výrobce těží především z levných, zato velmi výkonných a kvalitních produktů. Xaomi se však do jisté míry zapsalo i do historie mobilních telefonů, neboť právě díky modelu Xiaomi Mi Mix v rukou držíme bezrámečkové displeje. Ale to není jediná kategorie, ve které společnost exceluje.

Velmi důležitou roli u čínského výrobce hrají také nositelná zařízení, například různé fitness náramky, či dokonce chytré hodinky. Xiaomi de facto působí v každé kategorii, což mimo jiné dokazuje nově představený domácí inteligentní reproduktor.  Nový produkt nese označení Yeelight a je vybaven Alexou od Amazonu. Konstrukce reproduktoru navíc na první pohled připomíná Echo Dot s modrou LED diodou a ovládacími prvky hlasitosti, které jsou umístěny na horní straně zařízení.

Xiaomi Yeelight: hardwarové specifikace

Co se týká hardwarových specifikací, uživatel do rukou dostane reproduktor disponující čtyřjádrovým procesorem typu Cortex-A53, operační pamětí 256 MB a vnitřní úložiště o kapacitě 256 MB. Yeelight je mimo jiné vybaven hned šesti mikrofony, které dokážou zaznamenávat zvuk o 360 stupních s rozsahem 5 metrů.

Ozvěnu se pak společnost Xiaomi snaží eliminovat technologií akustického ozvučení a beamformingu. Skvělé také je, že reproduktor disponuje Wi-Fi připojením s dvojitým pásmem 4 GHz a 5 GHz. Můžete se s s ním však spárovat také přes klasické Bluetooth. Yeelight je vybaven i systémem Dual AI, díky čemuž můžete ovládat další produkty domácí automatizace značky Xiaomi.

Bezdrátový reproduktor Yeelight bude v prodeji 31. ledna. Zakoupit si jej budete moci za příjemných 30 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 630 Kč bez DPH. O dostupnosti vás samozřejmě budeme také informovat, a to prostřednictvím našeho článku.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vaclav Straka

31. 12. 2017, 8:25

4Ghz???

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat