Samsung: nové patenty odhalují mobilní telefon s dvojitou obrazovkou

Samsung: nové patenty odhalují mobilní telefon s dvojitou obrazovkou
2017-12-26T18:27:05+02:00
• 26. 12. 2017

Skládací telefony s dvojitou obrazovkou jsou v posledních měsících velkým tématem. Již několik výrobců se v minulosti pokusilo o takzvané skládací mobilní zařízení, bohužel velkého úspěchu nebylo dosaženo. Společnosti nedokázaly eliminovat některé technologické problémy. Nyní se však zdá, že Samsung nalezl správný recept.

Podle zveřejněného patentu jihokorejského výrobce Samsung se zdá, že inženýři světového giganta dokázali najít správný recept pro vytvoření prvního funkčního skládacího mobilního telefonu.

Jak jsme již v minulosti mohli vidět, nejzajímavějším použitím podobného produktu je při hraní her, přičemž druhá obrazovka slouží pro ovládací prvky, zatímco na první obrazovce je aplikace promítána. Skvělým příkladem je například přenosná konzole v podobě Nintendo 3DS. V blízké budoucnosti bychom se však mohli dočkat vůbec prvního Android telefonu, který se bude konstrukčně inspirovat právě již zmíněnou konzolí.

Samsung se pravděpodobně inspiruje u Nintendo 3DS

Podle patentů je pravděpodobné, že k celému ovládání dvojité obrazovky poslouží stylus – zřejmě S-Pen. Grafičtí umělci často ke své práci využívají tablety s podporou stylusu, přičemž mohou dělat více věcí najednou. S oddělenou obrazovkou totiž uživatelé nezakrývají umělecká díla rukama nebo stylusem. Každá polovina mobilních telefonů navíc disponuje také kamerou a reproduktorem.

Prozatím nevíme, kdy bychom se takového zařízení od společnosti Samsung mohli dočkat. První koncepty by však mohly být zveřejněny v příštím roce. Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku. Zajímá nás, jaký máte názor na mobilní telefon s dvojitou obrazovkou – dokázali byste si jej představit v praxi?

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat