Nokia 6 (2018) je v přípravě

Nokia 6 (2018) je v přípravě
2017-12-18T18:45:58+02:00
• 18. 12. 2017
2

Jedna z největších událostí v roce 2017 byl jednoznačně návrat společnosti Nokia na mobilní trh a i pro příští rok mají jasné plány, jak úspěšně pokračovat v rozjetém vlaku. Z technického hlediska jde sice jen o návrat samotné značky, ale telefony ve skutečnosti jsou od finské firmy HMD Global. Čínský telekomunikační a regulační úřad TENAA odhaluje model Nokia 6 (2018), který se může ukázat hned na začátku roku 2018.

Zařízení skryté pod kódovým označením TA-1054 má údajně nést 5,5palcový displej s populárním poměrem stran 18:9 a tenkými rámečky kolem něj. Výkon bude asi zajišťovat osmijádrový procesor Snapdragon 630 od Qualcommu společně se 4GB operační pamětí RAM a grafickým čipem Adreno 508. Interní úložiště v základu pojme 32 GB vlastních dat. Zveřejněné snímky nám v zadní části potvrzují pouze jeden senzor fotoaparátu a také snímač otisků prstů.

Dále novinka získá softwarová tlačítka ze systému Android nebo funkci dual-SIM. Současná generace byla oficiálně představena už 9. ledna tohoto roku, takže by nebylo vůbec žádným překvapením, kdyby jej výrobce ukázal alespoň pro čínský trh nejpozději koncem ledna roku 2018. Celosvětový trh může model vyhlížet například během barcelonského veletrhu MWC na přelomu února a března.

Zdroj: tenaa.com.cn

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Libor Kučera

19. 12. 2017, 12:16

Úplná pravda

Se mi zdá že se nokia vrací do starých kolejí – 96 modelů a nikdo neví jaký je mezi nimy rozdíl…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat