App Store nově zpřístupnil vývojářům předobjednávky svých titulů

App Store nově zpřístupnil vývojářům předobjednávky svých titulů
2017-12-15T06:59:53+02:00
• 15. 12. 2017

Jak již z názvu článku napovídá, jeden z největších obchodů s aplikacemi App Store nyní zpřístupnil možnost jakémukoliv vývojáři pro tuto platformu nabízet aplikace ve stádiu předobjednávky. Apple tuto novinku oznámil prostřednictvím jeho iTunes Connect Blogu, a to s několika dalšími novinkami.

Jak uvedl MacStories, populární web ohledně novinek ze světa Applu, hra Super Mario Run byla v loňském roce uvedena již ve formě předobjednávky a tím se stala vůbec první aplikací, která tuto možnost měla. Dnešní expanzí však App Store povoluje vydavatelům tuto funkci předběžné objednávky použít na jejich vlastní aplikace.

App Store nabízí nové možnosti

Vývojáři tedy mohou funkci předobjednávky využít u jejich následně vzniklé aplikace, kde je možné nastavit datum vydání až o 90 dní později od potvrzení. Minimální počet dní však pro tuto nově vydanou funkci činí 2 dny. Jak jsem vám již naznačil slovním spojením „následně vzniklé”, tato předobjednávková funkce půjde uplatnit pouze na nové aplikace, nikoliv však pro již existující.

Více podrobností k této novince uvádí Apple ve svém Connect blogu:

„Na domovské stránce klikněte na “Moje aplikace”, vyberte aplikaci a v levém sloupci “Cena a dostupnost”. Sekce “Předobjednávky” se zobrazí, pokud vaše aplikace nebyla nikdy zveřejněna v App Store. Zvolte možnost “Dostupné pro předobjednávku”, vyberte datum pro uvolnění Vaší aplikace a klepněte na tlačítko “Uložit” v pravém horním rohu. Datum vydání musí být v budoucnu nejméně dva dny, avšak nejdéle do 90 dnů v budoucnu. Nyní můžete odeslat aplikaci ke schválení.

Jakmile je vaše aplikace schválena a jste připraveni ji zpřístupnit pro předobjednávku, vraťte se do “Cena a dostupnost”, potvrďte datum, kdy bude Vaše aplikace uvolněna ke stažení, a v pravém horním rohu klepněte na tlačítko “Uvolnit jako předobjednávku”.“

Nyní zde mohou však nastat otázky typu proč by měli vývojáři cítit potřebu něčeho takového využívat? Hlavní důvod užití této novinky spočívá v zájmu o danou aplikaci a tím včas a předběžně zjistit, zda bude o ní zájem. Ušetří to především jak čas vývojáře, tak i vaše peníze. Mezi další důvody patří řízení dopadu na startovací den a jiné faktory.

Kromě této nové funkce, která se týká předběžných objednávek, společnost Apple uvedla na trh nové funkce pro prodej a trendy, které se uvolňují na předběžné objednávky a předplatné. Co společnost Apple dále oznámila, a je nyní k dispozici, je funkce týkající se úvodní ceny pro automatické předplatné, která byla oznámena již v minulosti.

Pokud tedy jste vývojář, neváhejte navštívit službu iTunes Connect, kde získáte více podrobností o těchto nově vydaných funkcích. Co si vy myslíte o novinkách, které společnost Apple přinesla? Jak na vás působí funkce předběžné objednávky? Dejte nám vědět do komentářů.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat