Oprava zadního skla iPhonu X vás v Česku vyjde minimálně na 18 tisíc

Oprava zadního skla iPhonu X vás v Česku vyjde minimálně na 18 tisíc
2017-11-09T19:54:57+02:00
• 9. 11. 2017
3

Apple u letošní generace iPhonů vyměnil materiál na zádech. Místo unibody hliníkové konstrukce se zde nachází sklo. To je zde především z důvodu integrace bezdrátového nabíjení, což je jedna z novinek iPhonu 8 a X. Celková konstrukce telefonů zůstala ale nezměněna a dovnitř se tak dostáváte „odklopením“ displeje. A to je důvod vysoké ceny v případě rozbití skla.

Zeptali jsme se českých autorizovaných servisů, kolik bude stát výměna zadního skla iPhonu X. V první řadě je nutné zmínit, že zadní sklo nelze jen tak jednoduše opravit. Je totiž napevno přidělané ke konstrukci. Navíc, jak jsem v úvodu zmínil, iPhony se od modelu 5 otevírají přes přední panel.

V případě rozbití zadního skla je nyní nutné vyměnit celou kovovou konstrukci se sklem (tedy v podstatě přendat veškerý vnitřní hardware do jiného těla). To ale žádný Applem autorizovaný servis nedělá. Místo toho vám nabízí výměnu za nový iPhone. Rozhodně to ale není za lidovou částku.

Autorizovaný servis značky Apple s názvem Český servis si za toto účtuje 18 149 Kč, druhý oficiální servis iOpravna.cz potom podobnou částku 18 156 Kč. Autorizovaný obchod iWant nám potom zmínil dokonce částku „zhruba 22 tisíc korun“. Servis iOpravna pak dodává, že do budoucna bude nejspíš možná i výměna pouze zadní části.

Pokud chcete ušetřit, můžete sáhnout po neautorizovaném servisu, čímž ale přijdete o záruku. Zároveň tím pravděpodobně nebude váš telefon dále voděodolný. Jedním z těchto servisů je AppleMix.cz, který zmiňuje, že zatím náhradní díly na iPhone X nejsou dostupné a že odhadují cenu minimálně na 4 tisíce korun.

Abychom to shrnuli, pokud se chystáte koupit iPhone X nebo ho již máte, měli byste si radši pořídit obal. Oprava zadního skla vás totiž vyjde na stejnou částku, za kterou si můžete koupit třeba nový Samsung Galaxy S8, iPhone 7 nebo zhruba 360 kusů másla.

HEUREKASamsung Galaxy S8 G950F 64GB na Heureka.czSamsung Galaxy S8 G950F...Cena od 5 310 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené) HEUREKAApple iPhone 7 32GB na Heureka.czApple iPhone 7 32GBCena od 2 190 KčHlídat cenu (jen pro přihlášené)

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Zakousnu CZ

13. 11. 2017, 1:41

.. raději si pořídím těch 360 ks másel :-D

Václav Hellebrand

9. 11. 2017, 20:55

A potom to za ty peníze 💳 nekup. Nejlépe na Alza.cz.

Matěj “bobger93” Unger

9. 11. 2017, 20:35

každý iphone x bude unikátní svým pavoukem na zádech, majitelé se s tím raději smíří, to přece nikdo normální nemůže zaplatit ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat