Google napravuje problémy s displeji u Pixelů 2 aktualizováno

Google napravuje problémy s displeji u Pixelů 2 [aktualizováno]
2017-11-07T06:49:07+02:00
• 7. 11. 2017
2

Aktualizováno 7. 11.

Google slíbil, že vydá softwarovou aktualizaci, která bude řešit problémy s displeji u Pixelů 2. V podstatě se jedná o modifikace, které vznikly na základě stížností od majitelů nových smartphonů. V první řadě byl přidán nový mód pro úpravu saturace barev. Původně systém obsahoval jen jednu položku, pomocí které mohlo dojít k menšímu zvýšení saturace.

V rámci vydání bezpečnostních záplat bylo přidáno nové menu, které nabízí hned tři položky. Nové Pixely tak mohou mít živější barvy.

Další úprava se dotkla spodních navigačních tlačítek. Jejich jas byl mírně snížen, aby nedocházelo ke zbytečnému vypalování.

Aktualizováno 27. 10.

Před týdnem začal Google čelit tlaku od majitelů Pixelu 2 XL ohledně displeje. Někteří uživatelé hlásili, že jejich zařízení mají na zobrazovacím panelu známky vypalování, jiní si stěžovali na změnu barevného podání při naklonění mobilu a další si stěžovali na málo saturované barvy. Nyní jsme se dočkali vyjádření ke všem problémům.

Modrý posun

Pakliže se budete dívat na displej Pixelu 2 XL po úhlem, všimnete si, že změní barvu k modré. Nejvíce je to patrné, pokud celý panel zobrazuje bílý obrázek. Dle vyjádření společnosti se jedná o běžné chování, jaké najdeme u jiných výrobců. V tomto případě Google zvolil raději modrý nádech, než aby byl do červené nebo žluté. Jinak řečeno, jedná se o běžné chování OLED technologie.

Vypalování

Největší problém, který se nejvíce probíral, bylo vypalování displeje. Konkrétně v místech, kde přetrvává jeden konkrétní obraz – třeba dolní ovládací tlačítka. Google začal s vyšetřování ihned po nahlášení a dle výsledků došel k závěru, že se jedná o běžné stárnutí displeje, jaké je dle jeho slov u jiných produktů stejné kategorie. Jinak řečeno, nejedná o chybu, ale o vlastnost displejů.

Kromě toho systém obsahuje software na minimalizaci poškozování zobrazovacího panelu, přičemž se stále pracuje na vylepšování. Podobnou techniku používají i jiné společnosti.

Barvy

Uživatelů Pixelu 2 XL si stěžují na málo saturované barvy. Google se k tomu vyjadřoval, že usilovné pracovali na kalibraci, aby barvy odpovídaly k těm reálným. Naštěstí v tomto vyslyšel uživatele a během několika týdnů přibude nové nastavení v systému, díky kterému bude moci Pixel 2 XL poskytnout saturované barvy.

První výsledky?

Někteří uživatelé již vyměnili Pixel 2 XL (z různých důvodů). Jeden z nich poskytl informaci, že nový kus již nemá takové problémy s displejem, a to dokonce ani s modrým posunem. Zjevně Google udělal i dodatečné kroky, asi nejen v kontrole kvality.

Pakliže vás zajímá kompletní vyjádření Googlu, navštivte stránky productforums.google.com.

Původní článek 23. 10.

Za posledních několik dnů se objevilo mnoho článků a videí zaměřujících se na displeje, které jsou použity u novinky Pixel 2 XL. Ze začátku se nejčastěji zmiňoval problém kolem pozorovacích úhlů. Konkrétně zobrazovací panel dostává mírný modrý nádech v některých částech.

Google představil Pixel 2 a Pixel 2 XL

Podobný problém se objevoval na počátku nasazení AMOLED panelů u Samsungu. Pixel 2 XL má displej od LG a podobným efektem trpí například i LG V30. V tomto ohledu se spíše jedná o vlastnost a ne o problém. Bohužel se o víkendu objevil nový problém, který nahlásil Stephen Hall‏, redaktor webu 9to5google.com, a Alex Dobie z androidcentral.com.

Fotografie od Stephen Hall‏ (to5google.com) a Alex Dobie (androidcentral.com)

Na jejich zařízení se totiž po sedmi dnech objevil efekt vypalování displeje. Zveřejnili fotografie ukazující, že k vypálení došlo v oblasti dolních ovládacích tlačítek. Všeobecně je známo, že právě OLED displeje trpí na vypalování pixelů, ale většinou se tak děje až po delší době používání. Efekt je způsoben dlouhým zobrazením určitého vzoru nebo obrazu na jednom místě.

Aby docházelo k tomuto efektu po sedmi dnech používání, není obvyklé. Pravděpodobně se bude jednat o vadné kusy, na které půjde uplatnit reklamace. Je také možné, že se jedná o první sérii, kde došlo k pochybení na straně výstupní kontroly. Google se již stihl vyjádřit k danému problému. V podstatě sdělil, že bude celou situaci vyšetřovat a dohledá konkrétní problémy.

Nyní si tedy musíme počkat, až Google vydá zprávu. Je možné, že se problém týká jen několika kusů. Pakliže půjde o nekvalitní sérii displejů, dojde k výměně.

Poznámka: Základní Pixel 2 nemá tyto problémy, jeho displej je od Samsungu.

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, androidpolice.com, reddit.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ján Valkovič

24. 10. 2017, 0:29

Som zvedavý kam to zájde a ako to Google vyrieši, zatiaľ to pomaly smeruje ku katastrofe. A veci, ktoré by inak by inak neboli problémom sa ním stávajú, čo prispieva k ďalšej negatívnej publicite, napr.
https://9to5google.com/2017/10/23/pixel-2-fails-qc-ships-anyway/

Přemysl Vaculík

VIP 24. 10. 2017, 7:13

Zatím to vypadá opravdu na QC, aspoň co se týče některých problémů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat