Apple může vystřídat Samsung a stát se největším výrobcem telefonů

Apple může vystřídat Samsung a stát se největším výrobcem telefonů
2017-11-14T06:59:35+02:00
• 14. 11. 2017
2

Apple může ve čtvrtém čtvrtletí sesadit Samsung z trůnu světové jedničky, tedy alespoň co se týká výroby telefonů. Vyplývá to z průzkumu trhu tchajwanské firmy TrendForce a také ze silné poptávky po iPhonu X.

Podle TrendForce bude mít Apple v posledním čtvrtletí 19,1% podíl na trhu. Hned za ním by měl na druhém místě následovat Samsung, který by měl mít 18,2 %. První pětku by měli uzavřít čínští prodejci, jako je Huawei, OPPO a Xiaomi.

Pro Apple by to byl obrovský úspěch, neboť v jeho portfoliu není tolik smartphonů jako u jeho konkurentů. Navíc se pohybuje ve vyšší třídě a nejlevnější iPhone SE stojí kolem 8 tisíc korun. Zatímco ostatní jich mají v nabídce více a v různých cenových relacích.

„Dá se očekávat, že společnost Samsung ve čtvrtém čtvrtletí mírně sníží výrobu svých špičkových modelů, protože bývají vytlačovány poptávkou po posledních iPhonech. TrendForce odhaduje, že celkové množství vyrobených telefonů Samsungu dosáhne 77 milionů kusů. Dojde tedy k poklesu oproti třetímu čtvrtletí o 5 %.“

Už je zvykem, že konec roku bývá pro Apple nejsilnější. Důvodem je především to, že své modely představuje na podzim. Na druhé straně jihokorejský výrobce své top modely představuje na jaře a tak jejich prodeje mohou ke konci roku klesat.

Apple: takový úspěch jsme nečekali

Další společnost pro průzkum trhu Canalys odhaduje, že prodeje iPhonu 8 Plus jsou větší než iPhonu 8. U prvně jmenovaného jsou odhadovány dodávky 6,3 milionů kusů. U iPhonu 8 je to 5,4 milionů. Americká firma prodeje na základě modelu nezveřejňuje, jeho šéf Tim Cook ale řekl, že nejnovější Plus byl nejrychleji prodávaným Plus ze všech, což společnost překvapilo.

Co se týká prodejů iPhonu X v období Vánoc, měly by se pohybovat ve výši 84 až 87 miliard dolarů. Stejné období loňského roku, kdy byly výnosy 78,4 miliard, by tedy mělo být překonáno.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Iveta Čižmařová

14. 11. 2017, 15:15

blbovina

bullshit phonešunt

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat