Seznam.cz expanduje do zahraničí s Windy Maps

Seznam.cz expanduje do zahraničí s Windy Maps
2017-10-10T17:17:15+02:00
• 10. 10. 2017

Už řadu let je český trh takovým unikátem na celém světě. V naší malé zemi totiž dochází ke konkurenčnímu boji mezi lokální společností Seznam.cz a vyhledávacím gigantem Google. Do této chvíle se Seznam soustřeďoval na Českou republiku, ale nyní útočí na Google na cizích trzích. Konkrétně česká společnost uvedla mapovou aplikaci Windy Maps s možností uložení mapových podkladů.

„Impulsem pro vznik Windy Maps pro nás byla zpětná vazba od lidí samotných. Kromě českých dotazů nám začaly enormně přibývat také cizojazyčné podněty. To nás přivedlo k myšlence vytvořit turistické mapy, které v anglickém jazyce můžeme zpřístupnit lidem z celého světa. Vůbec poprvé tak nabídneme hledání, plánování i navigaci fungující i bez připojení k internetu v jiném jazyce, než je čeština. Navíc navigace je určená i pro auta a můžete si vybrat, zda vás má vést kratší či rychlejší cestou, podobně jako si na kole vyberete, zda chcete jet po silnicích, nebo vyrazit za dobrodružstvím mimo cesty,“ upřesňuje Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Seznam využil své zkušenosti z lokální služby Mapy.cz a vytvořil novou aplikaci, která je primárně určená pro zahraniční turisty. Nabízí vyhledávání a plánování tras, a to vše bez připojení k internetu. Navíc nabízí tipy na zajímavé výlety a také obsahuje data o jízdních řádech v zemích a městech, které je nabízí v otevřených strojově čitelných formátech.

Jedná se o historický krok Seznamu, jelikož poprvé míří se svou službou do zahraničí. Aby podpořil svůj případný úspěch, je novinka dostupná pro Android i iOS současně.

„Mobilní aplikace Windy Maps má ambice přinést lidem z celého světa co nejkomplexnější a nejdetailnější informace, které se hodí, kdykoli vyrazíte na cesty. Každému doporučíme to nejlepší z okolí zvoleného bodu nebo lokality, kde se nachází, s ohledem na jeho preference. To vše bez nutnosti připojení k internetu. Na začátku počítáme především s organickým šířením díky podpoře mezi komunitou Windy.com. Využití zpočátku předpokládáme hlavně v turisticky silných zemích, podle zájmu a ohlasu lidí uvidíme, jak dál budeme službu rozvíjet či podporovat,“ dodává Martin Fuks, který jako produktový ředitel Seznam.cz na vývoj aplikace Windy Maps dohlížel.

logo-app Windy Maps Developer Zdarma iOS logo-app Windy Maps Seznam.cz, a.s. Zdarma ANDROID

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat