Pomozte nevidomým díky nové aplikaci

Pomozte nevidomým díky nové aplikaci
2017-10-08T11:20:17+02:00
• 8. 10. 2017

Na Google Play se konečně objevila zajímavá aplikace, díky které můžete pomoc handicapovaným osobám, které mají potíže se zrakem. Be My Eyes (Buď mýma očima) je již druhým rokem dostupná na iOS, avšak teprve pátého října se dostala i na Android. Tato pomůcka umožňuje nevidomému člověku kontaktovat vidomého člověka, který mu pomůže určit předmět, na který zrovna kouká.

Dobrý skutek nebyl nikdy snazší

Be My Eyes je velice jednoduchá na používání, ať již pro slepého nebo pro pomocníka. Aplikaci otevřete, registrujete se a zvolíte, zda jste slepý, nebo vidící dobrovolník. Registrace je možná i rychle přes Facebook, poté už jen odsouhlasíte podmínky a můžete začít aplikaci používat. Následně už vyberete jen jazyk či jazyky, ve kterých zvládnete nevidomému pomoci.

Vlevo je obrazovka pro zrakově postiženého, vpravo pro dobrovolníka

Pokud jste zrakově postižený, stačí poté jen kliknout na velkou modrou plochu a okamžitě voláte dobrovolníku o pomoc, přitom se zapne zadní kamerka a ta snímá prostředí či předmět, se kterým chcete pomoci. Následně notifikaci vyskočí několika dobrovolníkům, kteří jsou zrovna online, a ten, který nejrychleji klikne na notifikaci, tak přijme hovor.

Aplikaci již používá na 40 tisíc nevidomých či zrakové handicapovaných a ku pomoci jim je celkem přes půl miliónu dobrovolníků z celého světa. Na stránkách poskytovatele služby Be My Eyes se dočteme, že za pomoc zrakově postiženým se sbírají body a zvyšuje se uživatelská úroveň. Systém odměn zde však není. Samotná pomoc může spočívat v tom, že tazateli zodpovíte, jakou barvu má například triko, které drží v ruce nebo do kdy je trvanlivost potraviny, kterou si chce koupit. Taktéž mu můžete pomoci při zorientování se v terénu. Na první telefonát si prý můžeme počkat i několik týdnů a to z důvodu velikého počtu dobrovolníků, na jednoho nevidomého připadá totiž čtrnáct dobrovolníků.

logo-app Be My Eyes - helping the blind see Be My Eyes Zdarma ANDROID logo-app Be My Eyes – Helping the blind Developer Zdarma iOS

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat