Spotify spojuje síly se službou Waze aneb bezpečnost na prvním místě

Spotify spojuje síly se službou Waze aneb bezpečnost na prvním místě
2017-09-20T11:30:25+02:00
• 20. 9. 2017

Poslouchání kvalitní hudby a používání navigace jsou dvě hlavní věci, které často děláme při řízení automobilu. Na základě tohoto faktu se Spotify rozhodlo navázat menší spolupráci s aplikací Waze. 

Díky společné cestě těchto dvou gigantů máme možnost ovládat seznamy skladem Spotify přímo v navigaci Waze. Ovšem ovládání funguje i druhým směrem. Pokud se tedy zrovna nacházíte ve Spotify a zároveň máte spuštěný Waze, budete získávat navigační pokyny. Tato integrace funguje na Androidu již nějaký ten pátek, ovšem až nyní konečně dorazila na konkurenční iOS.

Jakmile nainstalujete výše zmíněné aplikace a propojíte své účty, ve službě Waze získáte přístup k malé ikonce znázorňující logo Spotify. Ta vám umožní otevřít omezené ovládací prvky pro přehrávání a seznamy skladeb. Ze Spotify pak můžete současně sledovat směr jízdy.

Pro zvýšení pozornosti na cestách Waze přidal také několik dalších zajímavých bezpečnostních prvků. Jakmile začne navigování, Spotify automaticky spustí jednu ze skladeb. Pro samotné přepínání seznamů skladeb pak musíte automobil zastavit.

Je však zajímavé a trochu divné, že společnost Waze patřící Googlu spojuje své síly právě se švédskou hudební streamovací službou, nikoliv s Play Music nebo dokonce s Apple Music. Takovou integraci však vítáme. Do budoucna by bylo skvělé, kdyby se podobnou cestou vydalo více služeb.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat