iPhone X nabídne větší baterii než iPhone 8 Plus

iPhone X nabídne větší baterii než iPhone 8 Plus
2017-09-27T11:43:02+02:00
• 27. 9. 2017
7

Apple již tradičně při představování nových iPhonů nehovoří o kapacitě baterie nebo o operační paměti. První údaj vždy suplují čísly, jak dlouho můžete s telefonem dělat nějakou věc. Ačkoli se iPhone X ještě neprodává, díky nutnosti certifikace zařízení se nyní dozvídáme právě zmíněné dva parametry.

Parametry pocházejí konkrétně z procesu certifikování v Číně, o což se stará TENAA (Čínský telekomunikační úřad). Dozvídáme se tedy, že kapacita baterie činí 2 716 mAh, což je o něco více než v případě iPhonu 8 Plus. Ten nabízí baterii o kapacitě 2 675 mAh. O největší baterii v iPhonech se ale nejedná, rekord drží iPhone 6 Plus, který měl dokonce 2 915 mAh. Díky stále úspornějším procesorům si ale může Apple dovolit mírné zmenšení.

Operační paměť pak nabízí stejně jako u iPhonu 8 Plus rovné 3 GB. To je na poměru operačního systému iOS velmi dostačující hodnota. Více nabízí již jen tablety iPad. Ty mají paměť o velikosti 4 GB především kvůli možnosti spuštění dvou aplikací vedle sebe.

Zhlédněte také naše povídání o nových iPhonech:

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Petr Hošek

27. 9. 2017, 12:09

Ta baterie je sranda ne???

Miroslav Růžička

VIP 27. 9. 2017, 13:20

U iPhonů jsou menší baterie již zvykem a přesto tyto telefony nabízí podobnou výdrž jako modely s Androidem s větší baterií. Důvodem je především fakt, že si Apple sám vyrábí procesory, hardware a software. Vše tak může být lépe optimalizované na míru konkrétnímu zařízení. Přesto uvidíme jak si nový iPhone X povede.

Ján Valkovič

27. 9. 2017, 16:04

iPhonu staci mensia baterka lebo Android je pazravejsi a HW v iPhonoch je casto lepsi :-)

Android zatial nema uplne doriesenu aktivitu aplikacii na pozadi. Vyraznejsie sa to zacalo zlepsovat s prichodom Marshmallow a asi najvacsi krok dopredu urobil Oreo. iOS este stale nedovoluje aplikaciam to co Android.
Druhym dovodom je HW, SoC Applu su cca rok mozno aj viac pred androidom. Apple prisiel prvy so 64-bitovym CPU, v AnTuTu ho telefony s Androidom tesne pred vydanim noveho modelu a v to co da A11 v Geekbench single-core teste dostaneme na androide mozno v roku 2019 :-)
Vyssi vykon pritom znamena, ze uloha sa dokonci skor, cize CPU pracuje kratsie a ma nizsiu spotrebu. Podobne storage, iPhone pouziva NVMe, udaje pridu skor, skor sa spracuju a CPU je dlhsie neaktivne, cize vysledom je zase nizsia sptreba. A za zmienku stoji aj to, ze rychle CPU a rychle I/O eliminuje lag.

Optimalizacia na mieru konkretnemu zariadeniu je az druhorada pricina. Android neobsahuje kernel, ten doda vyrobca telefonu, cize on zabezpeci aj optimalizaciu HW a SW. Tu to teda zalezi od vyrobcu, ale iPhone tu ma vyhodu len oproti telefonom od mensich a menej kvalitnych vyrobcov.

Richard Fabián

27. 9. 2017, 18:44

Jo jasně, pohádky můžeš vykládat jiným

Ján Valkovič

27. 9. 2017, 20:43

Budem predpokldat, ze si v navale povinnosti zabudol napisat argumenty preco je moj komentar „rozpravka“. Ak by si teda mal kusok svojho, predpokldam, ze drahocenneho casu, tak napis co som napisal zle a preco. Rad sa naucim nieco nove.
V opacnom pripade si budem musiet mysliet, ze autor tvojho prispevku je troll a budem si o nom musiet mysliet nieco, co sa da vyjadrit len skaredym a mozno az vulgarnym slovom ;-)
Dakujem

Richard Fabián

29. 9. 2017, 9:59

Třeba to že z praxe vím, kolik vydrží můj iPhone vedle mého oneplus 3T! Kecy o optimalizaci už dávno neplatí. Oba telefony jsou optimalizovány výborně a slabá baterie u iphonu je prostě opět výsměch Applu. Oneplus večer dávám do nabíječky a bez problémů mám ještě 30% baterie, iPhone dávám do nabíječky i 2x denně! A to je používám stejně…. Naprosto stejně! I’m out, peace

Ján Valkovič

29. 9. 2017, 15:03

Ja som reagoval hlavne kvoli prispevku o optimalizacii a myslel som to rovnako ako ty, ale ten posledny odsek som asi blbo napisal a nebolo uplne jasne ako som to myslel. Takze este raz, kernel musi byt vzdy optimalizovany na konkretny HW, ale su rozdiely medzi vyrobcami android zariadeni, niektori to urobia lepsie a niektori horsie. Dufam, ze som to uz napisal lepsie :-)
A co sa tyka tej prvej casti, ak by na 3T na bol iOS, asi by mal nizsiu spotrebu v standby, ale pri rovnakom pouziti by SOT mali pravdepodobne velmi podobny.
A je pravda, ze je otazne nakolko sa lepsi HW v iPhone prejavi z realnom zivote. Phonearena ma porovnanie vydrzi jednotlivych telefonov[1] a iPhone 8 Plus skoncil podobne ako Xperia XA1 Ultra. Xperia ma 2700 mAh baterku 6″ IPS displej a iPhone ma baterku 2691 mAh displej 5.5″ IPS [2]. V tomto konkretnom benchmarku je rozdiel 3 minuty v prospech iPhonu, tu mohol prejavit mensi displej, nie iOS. HW iPhonu by sa asi vyrazne prejavil ak by sa dookola pustal AnTuTu benchmark, ale to sa asi neda nazvat beznym pouzivanim telefonu :-))

Btw, vdaka za odpoved :-)

[1] https://www.phonearena.com/phones/benchmarks
[2] http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8131&idPhone2=8595

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat