Zvuk, který se přizpůsobí vašim potřebám? Žádný problém! sponzorovaný článek

Zvuk, který se přizpůsobí vašim potřebám? Žádný problém! [sponzorovaný článek]
2017-08-30T19:00:16+02:00
• 30. 8. 2017

Společnost HTC vždy lpěla na kvalitním zvukovém výstupu ve svých zařízeních. Za zmínku stojí HTC One, které v roce 2013 přišlo s technologií BoomSound, ta vyrazila všem dech. Stereo reproduktory se od té doby, staly standardem značky HTC. Ta ovšem neusnula na vavřínech a letos představila technologii USonic.

HTC USonic přizpůsobí zvuk vašim uším!

S HTC USonic jsme se mohli setkat poprvé u telefonů HTC U Ultra a HTC U Play. Jedná se o funkci, která přizpůsobí zvuk sluchátek uším uživatele a vytváří jedinečné audio profily pro každého posluchače. Celý proces probíhá následovně. Zapojíte sluchátka do telefonu pomocí konektoru USB-C a v telefonu se automaticky spustí USonic.

 

Sluchátka sekvencí speciálních zvuků naskenují vaší ušní strukturu (začnou šumět, ale ničeho se nelekejte). Poté telefon provede úpravy a prezentuje, jak byl zvukový výstup upraven. Můžete vyzkoušet, jaký by byl zvuk před korekcemi a o kolik lépe zní po naladění funkcí HTC USonic.

HTC U11 a aktivní potlačení hluku

HTC U11 je telefon, který zaujme řadou revolučních technologií. Za zmínku stojí například ovládání za pomocí stisknutí obvodového rámu HTC Edge Sense. Zaujmout může také fotoaparát, který se pyšní 90 body v žebříčku DxO Mark, čímž se ocitl na jeho vrcholu.

K příslušenství HTC U11 samozřejmě patří i sluchátka s technologií USonic. V tomto případě se však vývojáři rozhodli posunout technologii ještě dál. USonic si zachovává svou funkčnost, kterou jsme popisovali výše, ale nově sluchátka nabízí aktivní potlačení okolního hluku. Využívá k tomu vestavěných mikrofonů a připojení prostřednictvím USB-C, které sluchátka napájí. Aktivní potlačení zvuku poté kontinuálně monitoruje vaše okolí a rychle reaguje na jakýkoliv hluk tak, aby uživatele nic nerušilo během poslechu jeho oblíbené skladby.

 

Pro ty, kteří rádi využijí svá sluchátka pak HTC nabízí v balení redukci z USB-C na 3,5mm Jack konektor. Ten je vybaven Hi-Res D/A převodníkem s perfektním zvukovým výstupem a širokou kompatibilitou, díky které jej mohou používat i majitelé mnoha dalších smartphonů s USB-C konektorem.

Poslech a nabíjení

Nejčastější argument proti USB-C sluchátkům je fakt, že nelze bez redukce zároveň nabíjet a poslouchat hudbu. Po realistické úvaze se ale může jevit lichý. Zjistili jsme, že 10 % baterie stačí na poslech 100 minut hudby z mobilního telefonu a 80 minut poslechu streamované hudby. Díky technologii Quick Charge nabijete deset procent baterie v řádu několika minut.

Samotný výrobce procesorů udává, že 50 % baterie je možno dobít už za 20 minut. V nejlepším případě si tedy za 10 minut nabíjení můžete užít 250 minut poslechu hudby ze zařízení, popřípadě 200 minut poslechu streamované hudby.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat