Acer v Berlíně ukázal tři nové konvertibly a dvě 360° kamery

Acer v Berlíně ukázal tři nové konvertibly a dvě 360° kamery
2017-08-30T19:12:51+02:00
• 30. 8. 2017

Acer se na veletrhu IFA v Berlíně pochlubil několika novými produkty. Představil celkem tři nové konvertibly a k tomu dvě 360° LTE kamery. Z konvertiblů jde o zařízení Acer Switch 7 Black Edition, Acer Swift 5 a Acer Spin 5. Z kamer je jedna automobilová (Acer Vision360), zatímco druhá slouží k zachycování zážitků, kamkoliv si ji s sebou vezmete.

Nejprve si představíme počítače. Swift 5 je ultratenký a ultralehký notebook, který je díky své hmotnosti pod jeden kilogram ideální na cesty. Vybaven je výkonným procesorem Intel Core 8. generace, nabízí dotykovou FullHD obrazovku a na baterii vydrží celých osm hodin. Pro práci skvěle u všech tří notebooků poslouží operační systém Windows 10.

Spin 5 disponuje kovovým tělem, jde o profesionální pracovní nástroj s podporou stylusu, ale to neznamená, že by nebyl vhodný i k zábavě. Jeho displej je plně překlopitelný a lze z něj tak udělat notebook, tablet i „stan“ pro sledování filmů. K dispozici je ve 13″ a 15″ provedení. Výbava je v obou případech na podobné úrovni, 15″ varianta má však možnost vybavení dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce GTX 1050.

Nejlepší nakonec, neboli Switch 7 Black Edition, je první bezventilátorový notebook 2v1 s dedikovanou grafikou. Chlazení místo větráčků obstarává technologie LiquidLoop, která zahrnuje mimo jiné systém heatpipe trubic. S procesorem Core i7 osmé generace a grafikou GeForce MX150 jde o stroj jako stvořený k náročným činnostem. I přesto je stále velice mobilní, váží bez klávesnice jen 1,15 kg.

V prodeji budou všechna zařízení již letos. Nejprve přijde v září na trh Spin 5 s cenovkou 899€ za 13″ model a 999€ za 15″ model. Swift 5 bude k dostání v prosinci za 1099€, ve stejném měsíci přijde i Switch 7 Black Edition, s cenou 1999€.

„Společnost Acer přináší do svých notebooků v rámci svého portfolia nepřetržitě nejnovější technologie, aby lidem poskytla osobní zkušenosti v oblasti výpočetní techniky, které jsou v dnešním neustále rozvíjejícím se digitálním světě vyžadovány,“ řekl Jerry Kao, prezident divize IT Products Business společnosti Acer Inc. „Společnost Acer nabízí ať už na práci, hraní her nebo tvorbu v kanceláři či na cestách širokou škálu produktů, které splňují nejrůznější jedinečné potřeby moderního uživatele.“

Portfolio nových produktů doplňují ještě dvě 360° kamery. Acer Holo360 disponuje procesorem Snapdragon 625 a díky tomu podporuje platformu Qualcomm Connected Camera. To umožňuje pokročilé stříhání videa, integrované LTE připojení nebo například živé streamování videa. Kamera má 3″ dotykový displej, pořizuje fotografie o rozlišení 6,9K a videa ve 4K. Běží na Androidu 7.1 a lze ji plnohodnotně využívat samostatně bez dalšího zařízení. K dispozici bude ve třetím čtvrtletí za cenu od 349€.

Acer Vision360 je kamera určená do auta. Díky dvěma sehraným senzorům nahrává ve 360° zároveň výhled z čelního okna a interiér vozu. Jelikož je napojená na cloud, jsou data uložena bezpečně hned na dvou místech, takže o případné důkazy z dopravní nehody jen tak nepřijdete. Kamera ukládá data o poloze a zobrazuje i rychlost jízdy.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat