LG Q6 přichází do ČR, přináší minimální rámečky do střední třídy

LG Q6 přichází do ČR, přináší minimální rámečky do střední třídy
2017-08-23T20:20:46+02:00
• 23. 8. 2017
4

Společnost LG v úterý v Praze ukázala novinářům model Q6, který byl představen počátkem července a od září jej bude konečně možné zakoupit na našem trhu. Oficiálními prodejci zde budou operátoři T-Mobile a Vodafone, přičemž každý nabídne novinku v odlišném barevném provedení. U Vodafone bude k dostání černá, zatímco u T-Mobile zákazníci pořídí vzhledově zajímavější platinovou variantu. U obou však bude k dostání totožná hardwarová konfigurace, tedy základní model Q6 se 3 GB RAM a 32GB úložištěm.

Kdy a zda vůbec bude telefon dostupný ve volném prodeji, nebylo sděleno. Největším lákadlem LG Q6 je (téměř) bezrámečkový, v rozích zaoblený, displej s poměrem stran 18:9. Jde o první telefon, který tento trend letošních top modelů nabízí v dostupnějším podání.

 

První dojmy

S telefonem jsme již měli možnost se trochu více seznámit a první dojmy nejsou vůbec špatné. Designově se model Q6 inspiroval u většího G6, avšak podobnosti najdeme jen na přední straně. Tu ze zhruba 78 % zabírá 5,5″ displej s rozlišením 1080 x 2160 pixelů.

Díky úzkým rámečkům telefon působí velice kompaktně, dobře se drží, neklouže a pohodlně se ovládá jednou rukou. Displej sice první dojem zanechal dobrý, ale zcela ve všech ohledech rozhodně nevyniká. Například čitelnost na slunci není zrovna ideální a na přímém slunci zkrátka jas nedostačuje.

Záda jsou po bocích zaoblená a zcela hranaté nejsou ani rámečky, což má pozitivní vliv na úchop a Q6 v ruce ani moc neklouže. Obvodový rám je zhotoven z hliníku řady 7000, který patří k těm nejpevnějším. Telefon si také, stejně jako top model G6, vysloužil vojenskou certifikaci MIL-STD-810G, což zaručuje zvýšenou odolnost vůči pádům a podobným nehodám. Bohužel zde nemáme plnou voděodolnost, certifikace je jen IP52.

LG se nevydalo cestou odebírání podstatných funkcí, a tak po obvodu rámečku nalezneme všechna potřebná tlačítka i konektory. Zamrzí možná jen absence USB-C, namísto kterého je zde starší microUSB. Telefonu ale přeci jen jedna věc chybí. Na zádech nenalezneme čtečku otisků prstů, kterou zde supluje rozpoznávání obličeje. To funguje překvapivě dobře a není ani nutné pro odemčení rozsvěcet obrazovku. Po vytažení z kapsy se na telefon prostě podíváte a rovnou se odemkne. Rychlost celého procesu závisí mimo jiné i na světelných podmínkách.

Kromě displeje láká LG i na fotoaparát, respektive fotoaparáty, jelikož větší důraz klade na ten přední. Sice má jen 5 MPx, ale zato nabízí širokoúhlý režim s úhlem záběru 100°. To přijde vhod především u skupinových fotek. Zadní fotoaparát se svými 13 MPx podává taktéž slušné výsledky, má ale i své mouchy a třeba ostření v automatickém režimu není zrovna nejrychlejší.

ukázkové fotografie

Pokud vás na telefonu zajímá něco konkrétního, ptejte se v komentářích pod článkem. V následujících dnech budeme LG Q6 intenzivně testovat, podrobnější dojmy a dlouhodobé zkušenosti pak přineseme v kompletní recenzi.

SPECIFIKACE LG Q6

  • Displej: 5,5 palců, 18:9, FHD+ FullVision Display (2160 x 1080 pixelů / 442ppi)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 435
  • Paměť: 3 GB
  • Úložiště: 32 GB
  • Foťáky:
    • zadní – 13 MPx
    • přední – 5 MPx
  • Android 7.1.1 Nougat
  • Rozměry: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm, 149 gramů
  • LTE / 3G / 2G, Wi-Fi 802.11 b, g, n, Bluetooth 4.2, NFC, microUSB 2.0
  • barevné verze:
    • Astro Black (Vodafone)
    • Ice Platinum (T-Mobile)
  • baterie: 3000 mAh

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Milan Senft

5. 9. 2017, 21:36

JAKOU TO MÁ BATERII VYJÍMACÍ ČI PEVNĚ ZABUDOVANOU? DÍK

Douglass Young

31. 8. 2017, 11:41

Vypadá to jako zajímavý stroj. Rozhodně ale né za takovou cenu. Ta je podle mě hodně mimo. 7000 Kč je podle mě adekvátních a rozhodně by měl šanci na úspěch.

Martin Jeřábek

VIP 23. 8. 2017, 22:48

Jsou záda Kov? Sklo? nebo Plast. Ale spíše plast.

David Pilař

24. 8. 2017, 16:12

Plast, lesklý a jakoby s proužkovanou imitací broušeného kovu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat