Google – půl miliardy zařízení podporuje Instant Apps

Google – půl miliardy zařízení podporuje Instant Apps
2017-08-18T08:47:01+02:00
• 18. 8. 2017

Před rokem Google představil na vývojářské konferenci Instant Apps (v češtině – Okamžité aplikace). Tehdy se jednalo o ukázku nového projektu, který se dočkal rozšíření až v tomto roce. Teprve od července se otevřela možnost všem vývojářům, aby vytvořili vlastní okamžité aplikace.

Instant Apps se zpravidla chovají stejně jako ty běžné, jen je není potřeba instalovat. Android rozezná otvíraný internetový odkaz a následně nabídne okamžitou aplikaci ke spuštění, pakliže je k dispozici. Od té chvíle se vám vše z dané domény bude otvírat v upravené verzi.

Nyní se Google chlubí, že Instant Apps jsou už na 500 milionech zařízení. Ve svém příspěvku na blogu zmiňuje, jaký dopad mají tyto aplikace na zvýšení zapojení uživatelů. Například video služba Vimeo zaznamenala 130% nárůst zapojení uživatelů. NYTimes Crosswords se zdvojnásobil počet návštěv na uživatele.

V současnosti je stále poměrně málo aplikací, které mají svou verzi v rámci Instant Apps. Například existuje jen jedna česká aplikace, která nabízí Instant Apps. Za ní stojí právě náš magazín Dotekomanie.cz.

Máte na svém zařízení možnost používání Instant Apps (Okamžitých aplikací)?

Jak aktivovat Instant Apps

Než přejdeme k ukázce, je nutné zmínit, že je potřeba v nastavení telefonu takové aplikace povolit na konkrétním zařízení. Abyste tak učinili, musíte jít do Nastavení, dále vyhledat položku Google a v ní kliknout na Okamžité aplikace. Zde se nachází přepínač. Po aktivování se vás mobil dotáže na účet, kde chcete povolit Instant Apps – případně uvidíte seznam účtů. Po výběru se zobrazí dialogové okno, kde stačí kliknout na tlačítko aktivovat.

Pokud nevidíte položku Okamžité aplikace ve vašem zařízení, tak nemáte podporovaný smartphone. Toto nelze ovlivnit, vše si řídí Google sám. Na svých stránkách uvádí, že podpora je omezena na nejpoužívanější smartphony. Následně by mělo dojít k rozšiřování – nevíme ale kdy se tak stane.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat