Xiaomi představilo nového chytrého asistenta

Xiaomi představilo nového chytrého asistenta
2017-07-26T17:34:38+02:00
• 26. 7. 2017

Xiaomi představilo chytrý reproduktor s hlasovým asistentem. Jde o alternativu k prvnímu hlasovému asistentovi Google Home. Nový reproduktor však po vzoru dalších výrobků Xioami přebíjí konkurenci zejména cenou.

Další přístroj s umělou inteligencí

Xiaomi Mi AI Speaker disponuje umělou inteligencí, která komunikuje se svým vlastníkem. Hlas uživatele je přijímám ze všech směrů pomocí šesti integrovaných mikrofonů. Zvuk vychází z reproduktorů umístěných na spodní straně.

Oficiálně: Xiaomi Mi 5X s dvojnásobným optickým zoomem

Konstrukce není nikterak veliká, avšak přesné rozměry nebyly doposud uvedeny. Dle produktových fotografií je však určitě menší než zmíněný Google Home. Na horní straně se nachází ovládací tlačítka, kde je možnost vypnout mikrofon, přehrát hudbu, posunout skladbu. U posledního tlačítka s názvem CH jde o zkratku anglického channel, uživatel tedy může přepínat mezi jednotlivými rádiovými stanicemi.

Chytrý asistent v podobě reproduktoru nabídne svému uživateli (není zřejmé, zda je umožněna podpora více hlasů na jednom zařízení) říci si o přehrání hudby, nastavit budík, zeptat se na různé otázky, jako na počasí, co je v kalendáři, jaký je překlad daného slova. Taktéž mu dovolí uložit poznámky či ovládat domácí spotřebiče (pravděpodobně jen ty od Xiaomi).

Pro mobilní telefon bude k dostání aplikace, díky které si uživatel může nainstalovat doplňky k reproduktoru. Například si může doplnit možnost nahrávání zvuku nebo možnost zavolání na zvolený kontakt z adresáře. Celý Mi AI Speaker je spojen s online databází muziky, audioknih, pohádek pro děti a různých rádií.

Xiaomi Mi AI Speaker začíná v Číně na ceně 1000 Kč. Prodej by měl být zahájen začátkem srpna. Není však zřejmé, zda bude exportován i do jiných zemí, zatím totiž umí pouze čínsky a firma neoznámila, zda přidá i další jazykové mutace.

Zdroje: en.miui.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat